Diyarbakır anneleri oturma eylemini otelde sürdürdü

Diyarbakır anneleri, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetine, Kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle kaldıkları otelde devam etti.

Haberler 23.05.2020 - 20:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vandan 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Baran için gelen anne Solmaz Övünç, eylemi sürdürmekte kararl olduklarn belirtti.

Sokaa çkma kstlamas olduu için eylemlerini kaldklar otelden devam ettiklerini anlatan Övünç, 264 gündür HDPden çocuklarmz istiyoruz. Olum 5 yldr yok, 5 yldr bayram yaamadm. Evladm almadan gitmeyeceim. Babas ar hasta. HDP hrszdr, çocuumu çaldlar, götürdüler. Onlardan yavrumu istiyorum. diye konutu.

çOCUKLARIMIZI ALMADAN GTMEYECEZ

Hakkarinin Yüksekova ilçesinden 6 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Hamza için gelerek eyleme katlan anne Zümrüt Salim ise Yarn bayram ama bizim için deil. çocuklarmz almadan gitmeyeceiz. Olum, beni duyuyorsan kaç gel, devlete ve adalete teslim ol. dedi.

Bursadan kz Ceylan için oturma eylemine katlan Türkan Mutlu ise 6 yldr evladndan haber alamadn dile getirdi.

Bayramda aclarnn katlandn belirten Mutlu, öyle devam etti

Yarn bayram ama bayramn ne olduunu unuttuk. Sözün bittii yerdeyim bir anne olarak. Bütün slam aleminin bayramn kutluyorum. Benim gibi annelerin bayram yok. Her yl, bayramlar ve Öretmenler Günü bana çok ac veriyor. Kzm öretmen olacakt. Beni evladmdan ayrdlar. Her saniye bana ac çektiriyor. Kzmn ömrünü, geleceini çaldlar. çocuklarmla ilgili hayallerim vard. Hepsini yarm braktlar. Evladm istiyorum. Kzm, gel teslim ol, seni kandryorlar. Ailece 6 yldr perianz. nallah sana kavuacam. Bayramda aile olarak hepimiz ac çekiyoruz.

HDP, ALELERN AYNI KARARLILIKTA OLDUUNU BLSN

Olu Tuncay için oturma eyleminde yer alan baba evket Bingöl, çocuklarndan ayr geçirdikleri için bayramda ac çektiklerini söyledi.

Oluna teslim olmas çarsnda bulunan Bingöl, unlar kaydetti:

12 bayramdr çocuumla bayramlamyorum. Ama 12 bayram deil 24 bayram da geçse çocuumu HDPden almadan gitmeyeceim. HDP, ailelerin ayn kararllkta olduunu bilsin. çocuklarmz götürüp dada ölüme mahkum ettiler. Bizi de kendi kaplarnda ölüme mahkum ettiler. HDP, Kürtleri savunduunu söylüyor, bu yalan. Hiç kimse buna inanmasn. Bunlar sadece Kürt halkn kullanp, çocuklarnn kan üzerinden rant salyor. Kürtleri sömürüyorlar.

Ana Sayfaya Git