Diyarbakır annelerinden biri daha evladına kavuştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan annelerden birinin daha çocuğuna kavuştuğunu bildirdi.

Haberler 05.11.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Soylu, Twitterdan yapt açklamada, unlar kaydetti:

Evlat nöbetinde bir güzel haber daha. 33. kavuma gerçekleiyor. Diyarbakr annelerinden, Özlem anne de bugün, evladna kavuuyor. nallah devam da gelecek, annelerin cesareti ve kararll tüm terör örgütlerini çökertecek.

BU YIL KNA çALIMALARI SONUCU TESLM OLAN TERÖRST SAYISI 174E YÜKSELD

çileri Bakanlndan yaplan açklamada, Jandarma Genel Komutanl ve Emniyet Genel Müdürlüünce yürütülen ikna çalmalar sonucu terör örgütü PKKdan kaçan 2 teröristin daha güvenlik güçlerine teslim olduu belirtildi.

Teslim olan örgüt mensuplarnn, 2013te PKKya katldklar, Irak ve Suriyede faaliyet yürüttüklerinin tespit edildii aktarlan açklamada, Bahse konu örgüt mensuplarndan birinin ailesi, 13 Mart 2020den itibaren Diyarbakr HDP l Bakanl önünde devam eden evlat nöbeti eylemindedir. Teslim olan örgüt mensuplar ile birlikte Diyarbakrda 33. buluma gerçekletirilirken sadece ikna çalmalar sonucunda, 2021 ylnda teslim olan örgüt mensubu says 174e yükseldi. ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git