Diyarbakır annelerinden çocuklarına "Teslim ol" çağrısı

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 21.01.2021 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 506nc gününde devam ediyor.

Ellerinde çocuklarnn fotoraf ile bekleyiini sürdüren annelerden mmihan Nilifrka, 6 yldr evladndan haber alamadn söyledi.

Evlatlarn HDPden istediklerini dile getiren Nilifrka, Kar, k, yaz, çamur, pandemi demeden eylemimizi sürdürüyoruz. Tek bir çocuk dada kalmayana kadar eylemimizi sürdüreceiz. dedi.

Nilifrka, HDP binlerce fakir fukarann çocuunu daa götürdü. Dada aç, susuz, perian bir haldeler. HDP Kandilden emir alarak yapyor. Örencileri kandryor, topluyor bu binaya getiriyorlar. Buradan Kandile götürüyorlar. eklinde konutu.

Olunun kokusuna hasret kaldn dile getiren Nilifrka, öyle konutu:

Olumun yüzünü unuttum. Gecemiz gündüzümüz yok. Hep aklmzda. Öldü mü, onu da bilmiyoruz. Allah gençlerimizin hakkn brakmasn onlara. HDP hem evladmz elimizden alyor hem de bir aileyi yok ediyor. Perianz. 6 senedir yaayan bir ölüyüz.

Nilifrka, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulunarak, Mehmetim dön, gel. Devletimiz güçlü, adaletli. Gel, güvenlik güçlerine teslim ol. ifadelerini kulland.

SONUNA KADAR MÜCADELE VERECEZ

Sur ilçesinden 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Özkan için evlat nöbetini sürdüren Süleyman Aydn, 506 gündür HDP önünde eylemlerine devam ettiklerini belirtti.

Aydn, öyle konutu:

Bir Kürt olarak HDP vekillerini kesinlikle vekil olarak kabul etmiyorum. Onlar bizim temsilcimiz zaten olamazlar. Sonuna kadar mücadele vereceiz. çocuklarmz nasl götürdülerse, öyle de getirsinler. 506 gündür anneler kaplarnda feryat ediyorlar. Maalesef anneleri görmezden geldiler. Olum güvenlik güçlerine teslim ol. Devletimiz büyük, hepinizi ailenize kavuturur.

Ana Sayfaya Git