Diyarbakır annelerinden evlatlarına "teslim ol" çağrısı

Dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri evlatlarına güvenlik güçlerine teslim olmaları çağrısında bulundu.

Haberler 08.07.2021 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 674üncü gününde sürüyor.

Olu Ramazan için eylem yapan anne Mevlüde Üçda, evladnn 6 yl önce kandrlarak daa götürüldüünü söyledi.

Evladna kavuana kadar eyleme devam edeceini dile getiren Üçda, anne ve babalar olarak bu eylemde geri adm atmayacaklarn vurgulad.

Üçda, olunu istediini belirterek, Onu küçük yata kandrp götürdüler. Olum neredeysen annene ses ver. 26 aile gibi sen de bizi sevindir, mutlu et. Olum seni ben yetitirdim, büyüttüm, annene, scak yuvana gel. Seni çok özledik. Ne olursun gel, güvenlik güçlerimize teslim ol. dedi.

Bu çadrn evlatlarna kavumak için bir umut olduunu aktaran Üçda, eylemi sürdürmekte kararl olduklarn söyledi.

Daa götürülen olu için eylemi sürdüren baba Ömer Tokay da evlat mücadelesinin sürdüünü ifade etti.

Evladna kavuana kadar bu nöbeti sürdüreceini dile getiren Tokay, Olumu HDP kandrarak götürdü. HDP çocuklarmz götürüp, PKKya verdi. O yüzden çocuumu HDP ve PKKdan istiyorum. Olum beni duyuyorsan teslim ol. Bak bayram geliyor. 23 bayram sensiz geçirdik. Huzurumuz kalmad. Kaç, gel. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git