Diyarbakır annelerinden PKK'lı teröristlerin yol yapan 3 işçiyi şehit ettiği saldırıya tepki

Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan aileler, Hakkari'nin Derecik ilçesinde, PKK'lı teröristlerce yol çalışması yapan 3 işçinin şehit edildiği saldırıyı kınadı.

Haberler 06.11.2020 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 430uncu gününde devam ediyor.

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla evlat nöbetine, kz Songül için devam eden annelerden Fatma Akku, terör saldrsn knadn söyledi.

çilerin, ekmeinin peinde, çoluk çocuuna bakmak için çaltklarn belirten Akku, terör örgütünün hep mazlum insanlar hedef aldn kaydetti.

ALELERN TEPKS

Akku, öyle konutu:

Bunlar Kürt deil, Kürt olamaz. Yani bizden ne istiyorlar? Allah onlarn belasn versin. Bizim çocuklar kaçrp götürüp kendilerine alet ediyorlar. Amerikaya veriyorlar. Her kötü yerde çocuklarmz kullanyorlar. çocuklarmz getirsinler, yeter artk. Bu oyunlar yeter. Bunlar oyun. Yeter, bizim üzerimizden oynadklar oyunlar.

Olu Doan için eylemi sürdüren baba Hac Güger ise iddeti, nereden gelirse gelsin knadn aktard.

Güger, Bu tür iddeti knyorum. Bu içi kardelerimizi ehit eden terör örgütünü lanetliyorum. Yanltr, bu yanl yoldan dönülmelidir. Bu zavall insanlar sadece çocuklarna ekmek kazandrmak için çalyordu. Baka bir dertleri, sorunlar yoktu. çaltklar için mi öldürülüyorlar? Yazktr. Yazklar olsun. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git