Diyarbakır annelerine destek ziyaretleri sürüyor

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti destek ziyaretleriyle sürüyor.

Haberler 26.03.2021 - 01:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 570. gününde devam ediyor.

AK Parti Düzce l Bakan Mustafa Keskin, beraberinde Düzce l Genel Meclisi Bakan çidem Günal, Gölyaka Belediye Bakan Yakup Demircan, çilimli Belediye Bakan Muhsin Yavuz, Boaziçi Belde Belediye Bakan brahim Ercan, AK Parti Düzce l Bakanl Tantm ve Medya Bakan Mine Met ve il yönetim kurulu üyeleri ile oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti.

Keskin, gazetecilere yapt açklamada, Ankaradan geldiklerini, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann selamn getirdiklerini söyledi.

Türkiye olarak annelerin yannda olduklarn ifade eden Keskin, ailelerin bir an önce evlatlarna kavumas temennisinde bulundu.

Keskin, nann Türkiyedeki herkes sesinizi duydu. Tüm dünyadan haykrnz duyuluyor. Vatann, milletini seven herkes sizin yannzda. Bu memlekette kardeçe yaamak istiyoruz. Teröre destek verenlere asla izin vermeyeceiz. ifadelerini kulland.

HDPnin kapatlmas istemiyle açlan davaya deinen Keskin, Ankara Cumhuriyet Basavclnca haklarnda hazrlanan iddianamede gizli, sakl hiçbir ey yok. Açk açk her ey var o iddianamede. ddianamede bu milletin bana nasl çorap örüldüü her ayrntsna kadar çallm. dedi.

- Ailelerin bekleyii sürüyor

Olu Yavuz için oturma eylemi yapan anne Sevgi çamar, evladnn Sakaryada üniversitede okuduu srada kandrlarak daa götürüldüünü söyledi.

çamar, eylemlerini kararllkla sürdürdüklerini dile getirerek, Olumu HDPden istiyorum. Evladm gelmeden buradan gitmeyeceim. diye konutu.

Oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulunan çamar, O hainlere güvenmeyin. Kaçn gelin, sizi bekliyoruz. ifadelerini kulland.

Kz Gülcan için eylem yapan baba Necmettin Biçer de evladna 6 yldr hasret olduunu belirtti.

Biçer, HDPye tepkisini dile getirerek, Dada kalan son kii de gelene kadar buradan ayrlmayacam. eklinde konutu.

Kzna seslenen Biçer, Devletimiz güçlüdür. Gel kzm. Türk adaletine güven. dedi.

Öte yandan, eski Sur Belediye Bakan Cemal Toptancnn yazd ve Diyarbakr annelerine ithaf ettii Türkiyede Seküler Siyaset adl kitap, oturma eylemi yapan ailelere hediye edildi.

Ana Sayfaya Git