Diyarbakır annelerine destek ziyaretleri sürüyor

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetine destek ziyaretleri devam ediyor.

Haberler 30.10.2021 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 788. gününde sürüyor.

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren aileleri ziyaret eden Bismil Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Enver Hakan Zengince, anne ve babalarla görütü, onlara çam fidan armaan etti.

Zengince, ziyaretin ardndan yapt açklamada, annelerin, topluma, millete ve bu topraklara faydal evlat olmas için kt kanaat imkanlarla yetitirdikleri ve terör örgütü PKK tarafndan zorla kaçrlan, alkonulan evlatlarn geri istediklerini belirtti.

Annelerin bu mücadelesinin insanln, toplumun ve kamunun ortak vicdannn sesi olduunu kaydeden Zengince, ülke ve millet olarak evlat nöbeti tutan ailelerin yannda yer aldklarn söyledi.

Devletin tüm imkanlaryla her koulda ailelerin yannda olduunu vurgulayan Zengince, ailelerin, ülkelerini, insanlarn ve bu topraklar istismar eden ve bölge insanna tarihte görülmemi aclar yaratan PKK terör örgütüne kar bir farkndalk mücadelesi yürüttüünü dile getirdi.

Zengince, öyle konutu:

Bu mücadele sayesinde terör örgütü, gençlerimizin duygu ve düüncelerini ykayamamakta, onlarn zihinlerini çelememekte, onlar alkoyamamakta ve kaçramamaktadr. Bu mücadele bu yönüyle bizim için çok kymetlidir. Devletimizin ve güvenlik güçlerimizin kararl, milletimizin dik ve beraber duruu sayesinde PKK terör örgütü yok olmaya mahkumdur ve yok olacaktr. Annelerimizin en ksa süre içerisinde evlatlarna kavumalarn diliyorum. Mübarek bildiimiz, ayaklar öpülesi bildiimiz hiçbir annenin yüreine, kalbine evlat acs demesin.

TOKATTAN ALELERE ZYARET

Eitim-Bir-Sen Tokat ube Bakan aban Ceylan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile sendikann Diyarbakr ube Bakan Ramazan Tekdemir de aileleri ziyaret ederek, onlara gül verdi.

ube Bakan Ceylan, annelerin Bizim yanmzda olun. çars üzerine geldiklerini söyledi.

Annelerin yarn çar yapmas durumunda bin kiiyle, 10 bin kiiyle yine burada olacaklarn ifade eden Ceylan, kentin kadnlarnn selamlarn getirdiklerini belirtti.

Evlat nöbetinin son derece kymetli ve erefli bir mücadele olduuna iaret eden Ceylan, ailelerin evlatlarna kavumasn diledi.

Sonuna kadar ailelerin yannda olduklarn bildiren Ceylan, Cumhuriyet Bayram dolaysyla da bugüne kadarki vermi olduumuz mücadelelerin üstüne yeni bir erefli mücadelenin de 3 yldr içerisindeyiz. Bunu da Allahn izniyle hep beraber baaracaz. çocuklar, annelerinize kavumak için elinizden gelen her eyi yapn. Anneler, çocuklarnza kavumak için yaptnz her ey dorudur, gereklidir ve en kutsal mücadeledir. Sonuna kadar kardelerimizin yanndayz. dedi.

Tekdemir de anneleri ziyarete gelen heyete teekkür etti.

ANNELERDEN BAYRAKLI 29 EKM CUMHURYET BAYRAMI KUTLAMASI

Bu arada, aileler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayram dolaysyla dev Türk bayra açt, bir dakikalk sayg duruunda bulundu ve stiklal Marn okudu.

Aileler, tüm Türkiyenin Cumhuriyet Bayramn kutladklarn bildirdi.

Ana Sayfaya Git