Diyarbakır annelerine destek ziyaretleri sürüyor

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti destek ziyaretleriyle devam ediyor.

Haberler 01.01.2022 - 01:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 851inci gününde sürüyor.

Almanyadan anneleri ziyarete gelen Türkiye Sevdallar Wuppertal Dernei Bakan Murat Güne, oturma eylemi yapan anne ve babalarla görütü.

Güne, ziyaretin ardndan yapt açklamada, Almanyadaki medyann Diyarbakr annelerinin eylemine duyarsz kaldn söyledi.

Her zaman annelerin eylemini yakndan takip ettiklerini belirten Güne, Artk buras bir simge haline gelmitir terörle mücadele konusunda. Buradaki evlatlarmz kavutukça terör örgütünde bir panik olumaktadr. Her Türk vatandann, sivil toplum kurulularnn gelip buraya desteklerini göstermeleri gerekiyor. Ben annelerin aclarna ortak olmak için 3500 kilometreden buraya geldim. Bizler yurtdnda olabiliriz ama annelerimizin çlklar bizim de barmz deldi. dedi.

Annelerle sohbet edip dertlerini dinlediini dile getiren Güne, Bu analarmzn her gün cierleri yanyor. Bunlara yazk deil mi? Bunlar insan deil mi? nsan haklar buraya neden uramyor? Sadece teröristlerin yanlarnda oluyor insan haklar. Ailelerimizin durumu içlerimizi yakmtr. Almanyadan buraya gelmemizin bir anlam olacan düünerek ailelerimizin yannda olduk. diye konutu.

Ana Sayfaya Git