Diyarbakır annelerinin 3. yıla giren "evlat nöbeti"ne destek ziyaretleri sürüyor

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde 3 Eylül 2019'da oturma eylemi başlatan Diyarbakır annelerinin üçüncü yıla giren "evlat nöbeti"nde yer alan ailelere destek ziyaretleri devam ediyor.

Haberler 04.09.2021 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi sürüyor. Evlat nöbetinde 3. yla giren aileleri gün boyunca Vatan Partisi Genel Bakan Dou Perinçek, Memur Sen Genel Bakan Ali Yalçn, Türkiye Gaziler ve ehit Aileleri Vakf Genel Bakan Lokman Aylar ve üyeleri ile çok sayda sivil toplum kurulu temsilcisi ziyaret ederek, desteklerini iletti.

Ei ule Perinçek ile anneleri ziyaret eden Perinçek, ailelerle sohbet etti.

Perinçek, ziyaretin ardndan yapt açklamada, Diyarbakr anne ve babalarn artk akraba ile karde olarak gördüklerini belirterek, kendilerini kutlad.

Mücadelenin sonuçlarnn alndn dile getiren Perinçek, Bu mücadele bizi kan kardei yapt ve kardeten ileri yapt. 2 sene oldu. Bu kadar gün kolay deil. Souk ve scak demediniz, ter döktünüz. Burada evlatlarmz, yeenlerimizin annelerine, babalarna, kardelerine, akrabalarna, yuvalarna ve yurtlarna kavumalar için büyük bir mücadele verdiniz ve verdik hep beraber. ifadelerini kulland.

Evlatlarn birer birer geldiini ifade eden Perinçek, öyle konutu:

Onlara sarlyoruz. Onlarla buluuyoruz ve tekrar onlar bu vatann bütünlüü, birlii içerisinde ay yldzl al bayramzn altnda i güç sahibi olmak, geleceklerini kurmak, evlenmek, çoluk çocuk sahibi olmak, anne ve babalaryla güzel bir hayat yaamak için geliyorlar. Biz baarya adm adm gidiyoruz sizlerin sayesinde. Siz evlatlarnz kazanmakla ve onlara kavumakla kalmyorsunuz, ülkemize ve milletimize de büyük bir iyilik yapyorsunuz. Türkiyemizin Kürtü, Türkü ile kardeçe kucak kucaa beraber yaamalar için huzur ve bar içinde hayatlarn kurmalar için bütün dünyaya örnek olarak tarihi bir i yaptnz.

Perinçek, annelerin mücadelesinin baaryla sonuçlanacana inancann tam olduunu belirterek, öyle devam etti:

Resimlerdeki cierpareniz, kahramanlar, delikanllara sesleniyorum. Bunlarn hepsi ana yavrusudur. Bu kardelerime diyorum ki sizin ellerinize verilen Amerikan ve srail silahlarn atn. Gelin ülkemizin birlii ve bütünlüü içinde Türkiyemizi güzel bir ekilde imar edelim ve kuralm. Bu çocuklarn hepsi deerli ve göreceksiniz çarlarnza cevap verecek. Bu çarnn karsnda hiçbir yürek duramaz. Kavuacaksnz, sarlacaksnz bizler de sarlacaz onlara. O günlere doru ve baarya doru gidiyoruz. Türkiyenin huzuruna, barna doru gidiyoruz. Onun için gelecee umutla bakyoruz.

Anayasa Mahkemesinin (AYM), Halklarn Demokratik Partisinin (HDP) kapatlmas istemiyle açlan davada, partinin savunma için ek süre talebini kabul etmesine ilikin Perinçek, Bir hukuk hocas olarak Anayasa Mahkemesinin ald kararn hukuka aykr olduunu buradan bütün Türk milletimize ilan ediyorum. Mayn döesin diye ek süre veriyorlar. Mehmetçii vursunlar diye ek süre veriyorlar. O çocuklarmz orada perian olsunlar diye anne ve babalarna kavumasnlar diye ek süre veriyor. Bunun hukukla falan hiçbir ilgisi yok. PKKnn kolu ve baca olan HDP derhal kapatlmaldr. diye konutu.

MEMUR SEN GENEL BAKANI YALçIN

Memur Sen Genel Bakan Ali Yalçn da ilk günden bu yana Diyarbakr annelerinin ayn kararllkla yanlarnda olduklarn anlatarak, onlarn kararllnn terörü bitireceini, terörün bu anlamda ülkeye ödettii bedelin bir anlamda sonunu getireceini kaydetti.

Annelerin kirli perdeleri yrttn ve cesareti tetiklediini ifade eden Yalçn, unlar kaydetti:

Bu anlamda Hacire anneye sayglarm sunuyorum. Onunla balayan yürekli duru bugün büyüdü, bir çra dönütü ve Türkiyenin tamamnda makes buldu. Bu açdan terörü ehit annelerimizin acs, Diyarbakr annelerinin kararlnn ikisinin birlikte birleerek bitireceini düünüyorum ve millet olarak annelerin yannda durmaya devam etmeliyiz. Bu açdan vatanperver, teröre kar olan herkesin annelerin yannda olmak gibi bir mecburiyeti vardr. Bu mesuliyeti ihmal edenler samimi davranmyor demektir. lk batan beri bu samimiyet testini geçen tekilatlardanz. Bundan sonra da devam edeceiz.

SEMAZENLER, NEY DNLETS VE SEMA GÖSTERS SUNDU

Tasavvuf Vakf Sakarya ve Kocaeli temsilcilikleri de ailelere destek ziyaretinde bulundu.

Mevlanann Gel ne olursan ol yine gel sözünün yazl olduu ve daa kaçrlan baz çocuklarn isimlerinin bulunduu tabloyu annelere hediye eden vakf semazenleri, ney dinletisi ve sema gösterisi sundu.

Vakfn Sakarya Temsilcisi Cemil Güler, anne ve babalara destek olmak amacyla geldiklerini söyledi.

Annelerin hüzünlerini ve evlatlarna kavutuklar zamanki sevinçlerini paylatklarn belirten Güler, öyle dedi:

7den 70e bütün camiamz her zaman Diyarbakr annelerinin yanndadr. Biz Türkiyede dünya corafyasnda nerede bir mazlum varsa onun yannda olmaya, nerede bir zalim varsa onun da karsnda durmay kendimize görev tayin etmi kiileriz. Her bir evlat geldikçe bu dava büyüdükçe bu konuda inallah ülkenin gündeminden kalkacak.

Öte yandan, oturma eyleminde yer alan anne Saadet Ödümlünün kz Arzu Ödümlü, annenin evladna çektii hasreti anlatan bir iir okudu.

Ana Sayfaya Git