Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti kararlılıkla sürüyor

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 18.09.2020 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 381. gününe girdi.

Vandan gelerek 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Baran için eylemde yer alan anne Solmaz Övünç, HDPden evladn istediini söyledi.

Cierinin parçalandn anlatan Övünç, kirli ellerin çocuklarnn üzerinden çekilmesi gerektiini belirtti.

Evladna seslenen Övünç, Olum sesimi duyuyorsan gel adalete teslim ol. Onlar seni Ceza var. diye kandryor. Ancak ceza yok. 16 çocuk geldi, bir gün bile ceza almadan ailelerine kavutu. Gel olum o sevinci bize yaat. Gel, yeter artk dayanamyorum. çocuum 5 yldr dada, ben de HDP kapsnda mahkum. Olumu istiyorum, baka da bir ey istemiyorum. Kuzumu istiyorum, yeter artk. ifadelerini kulland.

Sur ilçesinden 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Özkan için evlat nöbeti tutan Süleyman Aydn ise 381 gündür HDP önünde eylemlerini sürdürdüklerini bildirdi.

HDPnin olunu kandrarak daa gönderdiini anlatan Aydn, öyle devam etti:

5 yldr olumdan haber alamyorum. Ölmü mü kalm m bilmiyorum. HDP çocuumu nasl daa göndermise öyle de getirsin. Daha 15 yandayd. çocuklar kandrarak daa göndermek gibi bir siyaset olmaz. Vicdanlar varsa Kürt ailelerin çocuklarn PKKdan artk istesinler. Eylemimizde kararlyz. Kesinlikle hiçbir yere gitmiyoruz. 16 çocuumuz güvenlik güçlerine teslim oldu. Olum beni duyuyor ve görüyorsan, güvenlik güçlerine sen de teslim ol.

Ana Sayfaya Git