Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti 349. gününde kararlılıkla devam ediyor

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 17.08.2020 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 349. gününe girdi.

Oturma eylemini kararllkla sürdüren annelerden Kamile Küçükda, evlatlarna kavuuncaya kadar HDP l Bakanl önündeki nöbetlerini sürdüreceklerini, çocuklarndan asla vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.

EYLEMLERN SÜRDÜRÜYORLAR

Oullarn dada, kendisini ise kaplarnn önüne mahkum ettiklerini ifade eden Küçükda, 6 yldr bam yasta demedi, gözümde ya kalmad. çim kan alyor, 6 yldr olumun yaayp yaamadn bilmiyorum. Olum sa ise bir telefon açsn, anne buradaym desin. Elimden geleni ardma koymam kendi ellerimle gidip getiririm. Olum sesimi duyuyorsan gel, seni çok özledim. Sesine, gülüüne hasretim 6 yldr, artk gücüm, takatim kalmad. diye konutu.

Baba evket Bingölde, olu Tuncayn 2014 ylnda 14 yanda iken daa kaçrldn, ona kavumak ümidi ile aylardr evlat nöbeti tuttuunu anmsatarak, Ben onlara sesleniyorum, 14 yanda bir çocuun gölgesinde nasl yayorlar. Murat Karaylan ve dierleri 14 yandaki bir çocuun gölgesine saklanyorlar, nasl vicdanlar var. Onlarda eref ve haysiyet varsa çocuklarn hepsini gönderirler. dedi.

çocuklar daa kaçrlan dier ailelere de seslenen Bingöl, yaplan zulme boyun emeyerek kendilerine katlmalar ve çocuklarna kavumak için sonuna kadar mücadele etmeleri gerektiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git