Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti devam ediyor

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 15.05.2020 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 255. gününe girdi.

Adanann Seyhan ilçesinden 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Engin için eyleme katlan Kamile Küçükda, eylemlerine çocuklarna kavuuncaya kadar devam edeceklerini söyledi.

çocuklarn almadan gitmeyeceklerini belirten Küçükda, çocuklarmz nasl kaçrp götürdülerse öyle de getirsinler. ifadelerini kulland.

Küçükda, oluna, Sesimi duyuyorsan gel, devletimize, askerimize teslim ol. Yalan söylüyorlar, ikence yok, ceza yok. Geldiimden beri 13 kii teslim oldu. Anne babalarnn yanndalar. Ben de o günü görmek istiyorum, yeter artk 6 senedir bu hasreti yayorum. diye seslendi.

Diyarbakrdan 9 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Mehmet için eylem yapan Ömer Tokay da çocuunun piknik bahanesiyle kandrlarak götürüldüünü ifade etti.

Evladna kavumak için 2014 ylndaki eyleme de katldn anlatan Tokay, Olum, sesimi duyuyorsan, beni görüyorsan kaç gel, polisimize, askerimize teslim ol. 255 gündür buradayz. çocuklarmz için sonuna kadar eylemimizi sürdüreceiz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git