Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti devam ediyor

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 23.05.2020 - 03:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 264. gününe girdi.

Adanann Seyhan ilçesinden 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Engin için gelerek eylem yapan anne Kamile Küçükda, evlad yannda bulunmad için mutlu olamadn söyledi.

Bayramda aclarnn katlanarak arttn ifade eden Küçükda, Bizim bayrammz seyranmz yok. Bayramlk alamyoruz. Evladmz ne zaman gelirse o zaman bizim bayrammzdr. Olumun fotorafna, montuna sarlarak kokluyorum. Benim ne günahm var, bu acy bize çektiriyorlar. Onlarda biraz Allah korkusu biraz vicdan olsa çocuklarmz verirler. dedi.

Eylemi sürdürmekte kararl olduklarn anlatan Küçükda, Evladmz almadan buradan gitmeyeceiz. 500 sene de geçse evladmz istiyoruz. Evladmz alnca sevinçle evimize gideriz. Evladmz olmadan ev bize zindan. ifadelerini kulland.

Oluna seslenen Küçükda, öyle konutu:

Olum beni görüyorsan, sesimi duyuyorsan gel, askere, devlete teslim ol. 11 bayram sensiz geçiriyorum, gücüm kalmad. Sürekli gözümün önündesin. nallah bir gün kapy çalp Ben geldim. dersin. Teslim olanlar anne ve babalarnn yannda. Sen de gel.

EVLAT ACISI çOK ZOR

Sur ilçesinden 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Özkan için oturma eylemi yapan baba Süleyman Aydn da evlat nöbetine çocuklarna kavuana kadar devam edeceklerini belirtti.

çocuklarna kavumak istediklerini dile getiren Aydn, unlar kaydetti:

HDP milletvekilleri bizi görmezden geliyor. Ön kapdan girip arka kapdan kaçp gidiyorlar. Hani Kürtleri temsil ediyordunuz? 5 yldr çocuklarmzdan hiç haber almyoruz. Sizde hiç mi vicdan yok? Gerçekten Kürtleri temsil ediyorsanz gelin yanmza, terör örgütünden çocuklarmz siz de isteyin.

çocuklarmzn yolunu bayramda da evimizde gözleyeceiz. Bayramdan sonra tüm aileler olarak tekrar burada eylemimize devam edeceiz. Evlatlarn HDPden almadan hiçbir aile buradan bir yere gitmiyor. Hepimiz bunda kararlyz.

Aydn, 5 yldr bayramda ac yaadklarn dile getirerek, Herkes bayram için çocuklarna bir eyler ald. Biz buruk izledik. Evlat acs çok zor. u an burada olsalard dünyann en mutlu insan biz olurduk. HDP, bize bu mutluluu yaatmyor. Bize eziyet çektiriyorlar. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git