Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti kararlılıkla sürüyor

Diyarbakır anneleri, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önündeki oturma eylemini kararlılıkla sürdürüyor.

Haberler 12.08.2021 - 01:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr anneleri, daa kaçrlan çocuklarna kavumak için HDP l Bakanl binas önündeki oturma eylemini kararllkla sürdürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 709uncu gününde devam ediyor.

Olu Muhammed Canbey için eylem yapan anne Hatice Ay, 7 yl önce kandrlarak daa götürülen evladndan bugüne kadar hiç haber alamadn söyledi.

Olunun talasemi hastas olduunu belirten Ay, evladna 2 ayda bir kan verdiklerini kaydetti.

Bunca yldr çok ac çektiini dile getiren Ay, Ne gecem ne de gündüzüm var. Olumun hasretinden eker ve tansiyon hastas oldum. Olumun hasretinden salm da kaybettim. dedi.

Olumu HDPden istiyorum. HDP olmasayd kim olumu götürebilirdi? HDP olumu götürüp PKKya vermi. ifadelerini kullanan Ay, sonuna kadar eylemi sürdüreceini, ölünceye kadar olunun peini brakmayacan bildirdi.

Evladna seslenen Ay, Olum senin hasretinden hastalandm. Gel adalete, devlete teslim ol. Devletin dnda kimsenin hayr yok. Artk yeter, dayanacak gücüm kalmad. ifadelerini kulland.

Baba evket Bingöl de olu Tuncay için eylem yaptn söyledi.

çocuklarnn kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ve HDPye tepki gösteren Bingöl, öyle konutu:

Bu ailelerin çocuklarn HDP götürdü. Kürtlere bugüne kadar ne yaptnz, zulümden, Kürtlerin cann yakmaktan baka ne yaptnz? Kürtlerin kan üzerinden siyaset yapyorsunuz. Bütün Kürtler artk uyansn.

Eylemlerinde kararllk vurgusu yapan Bingöl, çocuum gelene kadar buradan kalkmayacam. Kesinlikle buradan ayrlmayacam. HDP bunu böyle bilsin. Evladm onlardan istiyorum. diye konutu.

Bingöl, olundan güvenlik güçlerine teslim olmasn istedi.

Ana Sayfaya Git