Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti sürüyor

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 24.09.2020 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 387. gününe girdi.

Annelerden Cennet Kavakl, 2015te usta birliine giderken Tunceli Pülümür yolunda PKKl teröristlerce kaçrlan olu Adil Kavaklya (24) kavuuncaya kadar eylemini kararllkla sürdüreceini söyledi.

387 gündür evlat mücadelesi verdiklerini ifade eden Kavakl, Olumu almadan buradan gitmeyeceim. Olumu braksnlar, dayanacak gücüm kalmad. Ne istediler benim olumdan? Azck vicdanlar, merhametleri varsa braksnlar olumu. HDP ve PKK ikisi de illettir, bizim çocuklarmzdan, askerlerimizden, polisimizden ne istediler? dedi.

NE STEDNZ çOCUUMDAN

Olu Fatih için evlat nöbetine devam eden baba Abdullah Demir ise 5 yldr evlat acs çektiini aktard.

çocuklarna kavumadan evlat nöbetini sona erdirmeyeceklerini ifade eden Demir, öyle devam etti:

Vicdanlk, adalet, insanlk bu mudur? Bunlar insanlktan nasibini almamlar. Diyorlar ki biz Kürtüz. Kürt bunu yapabilir mi? Gerçekten Kürt olsa bu çocuklar götürüp daa mahkum edebilir mi, eline silah verip kardei kardeine vurdurur mu? Bunlar kandan beslenen insanlardr. Bunlar Amerikaya çalyorlar. Ne haklar var, benim olumu elimden alp Amerikan askeri yapmaya?

Oluna geri dönme çars yapan Demir, Olum 16 arkadan geldi. Bizim devletimiz öyle büyük bir devlettir ki o çocuklar anne ve babalarna teslim etti. Bundan güzel bir ey var m? Orada çocuklar kandryorlar, diyorlar ki siz giderseniz cezaevinde çürürsünüz. Öyle bir ey yok. Olum beni duyuyorsan kaç gel, adalete teslim ol. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git