Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti sürüyor

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 28.09.2020 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 391. gününe girdi.

Daa kaçrlan kz eyma Ceylan için Bursadan gelerek eyleme katlan anne Türkan Mutlu, yapt açklamada, 7 yldr kznn peinde olduunu, her yerde evladn aradn söyledi.

Mutlu, her gelen evladn kendileri için umut olduunu belirterek, nallah, çocuumu alp gideceim. ifadelerini kulland.

HDPlilerin kendi çocuklaryla ilgili u ana kadar bir açklama yapmadn anmsatan Mutlu, öyle konutu:

Eylemimizde ikinci yla girdik. Eylemimiz süresince 5 sefer evime gittim. Eylemimi brakmayacam. 17 annenin yüzü güldü. Allahn izniyle 18inci ben olacam. Her gelen çocuk bize güç veriyor, umutlarmz artyor. nallah biz de dier anneler gibi çocuklarmz alacaz. Hiç bir anne alamasn. Hiç bir çocuk o daa kalmasn. 7 sene oldu, çocuumun hayat dada, maaralarda, geçti.

-Bizi görmezden geldiler

Anneler olarak HDP il binas önünde eylem yaptklarna iaret eden Mutlu, Hayvan haklar var ama bu hak bizim için yok. 2 senedir buradayz.(HDP) Gelip bize bir açklama yapmad. Bizi görmezden geldiler. artk yeter herkes elini vicdanna koysun bizi görsünler. dedi.

Vandan gelerek 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Baran için eylemde yer alan anne Solmaz Örünç ise çocuunu HDPden istediini, evladn almadan il binas önünden ayrlmayacan söyledi.

PKK ve HDPyi lanetlediini aktaran Örünç, çocuklarmz bizden çalan partinin önündeyiz. Vekiller ön kapdan giriyorlar arka kapdan çkyorlar. Bize bir açklama yapmyorlar. Kirli ellerini çocuklarmzn üzerinden çeksinler. Onlarda biraz vicdan olsa gelip bize bir açklama yaparlar. eklinde konutu.

5 yldr olundan haber alamadn aktaran Örünç, unlar kaydetti:

Yeter artk ben kuzuma, bebeime hasretim. Onun yürüyüüne, kokusuna hasretim. 5 yldr olumdan haber almadm. Ailece onu özledik. Biraz merhamet, vicdan olsa babasn düünsün. Babas, kardeleri için çkar gelir. Gelsin güvenlik güçlerimize teslim olsun. Oras, onun yeri deil. Onu korkutuyorlar, kandryorlar.

Ana Sayfaya Git