Diyarbakır annelerinin eylemi Almanya’ya sıçradı

Almanya'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Nilüfer T’nin annesi Maide T, Başbakanlık binası önünde eylem düzenledi.

Haberler 03.09.2020 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ansölye Angela Merkel bakanlnda düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantsndan önce Babakanln önüne gelen Maide T, üzerinde PKK bir virüstür. Bana çocuumu kurtarmak için yardm edin yazl pankart açt ve kznn fotorafn tad.

Burada gazetecilere açklama yapan Maide T, yaz döneminde Brandenburg Kapsnn önündeki Pariser Meydannda eylem yaptn, bundan sonra da Babakanln önünde gösterilerini sürdüreceini söyledi.

Maide T, Alman hükümeti konuyla ilgilenene kadar da eylemlerine devam edeceini belirtti.

Terör örgütü PKKnn yllarca herkesin cann acttn ifade eden Maide T, Artk canmzn acmasn istemiyoruz. dedi.

Alman hükümetine kar açaca davayla ilgili bilgileri de paylaan Maide T, ilemlerin tamamlandn, dün dosyann avukata verildiini ve sürecin baladn kaydetti.

Maide T, Ben Alman hükümetini dava ediyorum çünkü Alman hükümeti konuyla ilgilenmiyor. 18 yanda olan herkes özgürdür diyor. Herkes özgür ama teröre bavurduu zaman durumun deimesi lazm. Özgürlükle bir alakas olmamas lazm. Terörün iyisi kötüsü olmaz. Bugün DEA vurduysa bunlara, yarn da PKK vuracaktr. ine gelmediinde yarn da PKK bombalar. Bunlar, bunun farknda deiller. deerlendirmesinde bulundu.

Diyarbakr annelerinin evlat nöbetinin birinci yl dönümünün yaklatnn hatrlatlmas üzerine de Maide T, unlar söyledi

Umarm artk baka yl dönümler olmaz. Herkes çocuuna kavuur. Bir an önce bu PKK belas biter. Herkes çocuuna kavuur. Herkesin akl bana gelir. Giden çocuklarn da akl bana gelir, yanl yolda olduklarn anlarlar ve evlerine dönerler. Birçou geri gelmek istiyor ama dönemiyorlar. Oraya giden gençler, anlatlan hikayeler ile onlarn orada yaadklar tamamen farkl. Böyle olunca geri dönmek istiyorlar ama dönemiyorlar çünkü dönmek istediklerinde kendileri öldürüyor. Giden gençler bunun bilincinde deil. Bunlar (gençleri) hep yalan üzerine götürüyorlar.

Almanyada 12 Kasm 2019da Okula gidiyorum diyerek evden ayrlan kzndan haber alamayan Maide T, daha önce bölücü terör örgütü PKKya yaknlyla bilinen Navende Kurdistaniyen li Berlin derneinin önünde, kent merkezindeki Brandenburg Kapsnda, Federal Meclis ve Babakanln önünde eylem yaparak kznn terör örgütünden kurtarlmasn istemiti.

Ana Sayfaya Git