Diyarbakır Bağlar’da yüzlerce polisle asayiş uygulaması yapıldı

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Asayiş Şube müdürlüklerine bağlı ekipler, özel harekat polislerinin desteğiyle terörden arındırılan Kaynartepe Mahallesi'nde uygulama yaptı. Çalışmada, 379 kişinin GBT'si sorgulandı, 28 iş yeri ve şüpheli bazı araçlarda arama yapıldı.

Haberler 13.07.2016 - 09:47 Son Güncelleme : 13.07.2016 - 09:47

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Asayiş Şube müdürlüklerine bağlı ekipler, özel harekat polislerinin desteğiyle terörden arındırılan Kaynartepe Mahallesinde uygulama yaptı. çalışmada, 379 kişinin GBTsi sorgulandı, 28 iş yeri ve şüpheli bazı araçlarda arama yapıldı.

Diyarbakırın merkez Bağlar ilçesinde 300 polisin katıldığı asayiş uygulamasında 28 iş yeri ve 8 araçta arama yapıldı, 400e yakın kişinin GBTsi sorgulandı.

HUZUR OPERASYONU

Asayiş ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün akşam saatlerinde merkez Bağlar ilçesinde asayiş uygulaması yaptı. İlçe Emniyet Müdürlüğünde toplanan ekipler, uygulama için hazırlıklarını tamamladıktan sonra, 4 grup halinde zırhlı araçlar eşliğinde Bağlar ilçesinin Kaynartepe Mahallesine girdi. Burada çevre güvenliği alan ekipler, 28 iş yeri ve 8 araçta arama yaparak, 400e yakın kişinin GBTsini sorguladı. Asayiş uygulamasına 300 polisin katıldığı belirtildi.

KAYNARTEPE MAHALLESİ

Merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesinde 15 Mart 2016 tarihinde PKKlılar tarafından hendek kazılıp, barikatlar kurulmuş bunun üzerine sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Yasağın ardından düzenlenen operasyonlar neticesinde kazılan hendekler kapatılmış, barikatlar kaldırılmış ve yasak 21 Martta son bulmuştu. Diyarbakır Emniyeti, bu tarihten sonra Kaynartepe Mahallesine sık sık asayiş uygulamasına başladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır