Diyarbakır Barosu 3 avukata saldırıyı kınadı

Diyarbakır Barosu, son bir haftada 3 avukata yönelik gerçekleşen saldırıyı kınadı.

Haberler 01.12.2021 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Barosu Avukat Haklar Merkezi, son bir haftada 3 üyelerinin, temsil ettii davada taraflarn saldrsna uramasn Diyarbakr Adliyesi önünde yaptklar basn açklamasyla protesto etti. Açklamada konuan Diyarbakr Barosu Bakan Avukat Nahit Eren, saldrlar knayarak, savunmaya yönelik saldrnn özgürlüklere yönelik saldr olduunu ifade etti.

AMAç DRENC KIRMAK

Ardndan açklama yapan Diyarbakr Barosu Avukat Haklar Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Hamdiye Kocabey, hak arama özgürlüünün önündeki engellerin bütün arlyla devam ettii bu süreçte, avukatlara yönelik saldr ve iddet vakalarnda da ciddi bir artn yaandn dile getirdi. Son bir hafta da barolarnn üyesi 3 meslektalarnn sözlü ve fiziki saldrya maruz kaldn söyleyen Kocabey, saldrlarn amacn, Bütün bu saldrlar, savunmaya ve avukata kar yaplan eylemlerin faillerini cesaretlendirmekte ve savunmann direncini krmak amaçlanmaktadr sözleriyle açklad.

MESLEK FAALYET ENGELLENYOR

Saldrlarn mesleki faaliyetleri engellemek amacyla yapld deerlendirmesinde bulunan Kocabey, Son yllarda avukatlarn görevlerini icra edebilmelerinin engellenmesi, yargsal kamu hizmetinin snrlandrlmas maksadna yönelik hukuk d fiiller artma eilimindedir. Bu durum, sadece avukatlar ve barolar deil tüm kamuoyunu yakndan ilgilendiren ve takip edilmesi gereken hassas bir süreçtir ifadelerini kulland.

SAVUNMANIN SES

Avukatlarn duruma salonlarnda, keif, haciz mahallinde, ofislerinde sözlü ve fiili saldrlarn devam ettiini aktaran Kocabey, Bu tür sözlü ve fiili saldrlar sradanlam ve olaan bir durum halini almtr. Bu tür saldrlarla bamsz savunmann sesi kslmak istenmektedir. Bilinmelidir ki, avukat dava dosyasnn taraf deil, vekilidir. Avukatlar aldklar dosyalar ile özdeletirerek taraf gibi görmek, bu tür saldrlarn esas nedeni olup, avukatlara kar bu yanl bak açsnn terk edilmesi gerekmektedir diye konutu.

KAMU GÜVENLNE YÖNELKTR

Saldrlara, avukatlarn müvekkilleriyle özdeletiren anlayn zemin hazrladn vurgulayan Kocabey, avukatlarn kimseyi ayrt etmeden savunan bir meslein mensubu olduunun altn çizdi. Saldrlarn müvekkilini temsil ettii için hak arama özgürlüüne, kamu görevini ifade eden bir meslee yöneldii için de kamu güvenliine yönelik olduunu belirten Kocabey, Unutulmamaldr ki, yargnn kurucu unsuru olan savunmaya yani avukatlara yönelik her saldr, özünde hukuk devletine yönelik bir saldrdr. Meslektalarmza yönelik bu saldrlara kar Diyarbakr Barosu tüm üyeleri ile gerekli mücadeleyi etmeye devam edecektir eklinde konutu.

Kocabey, yargsal süreçleri titizlikle takip edeceklerini vurgulayarak, saldrlar knad.

Ana Sayfaya Git