Diyarbakır Barosu'ndan, Cumhurbaşkanı'na, Tahir Elçi çağrısı

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde 28 Kasım 2015 tarihinde basın açıklaması yaptıktan sonra vurularak yaşamını yitiren Baro Başkanı Tahir Elçi, ölümünün 90'ıncı haftasında Diyarbakır Adliyesi önünde yapılan basın açıklaması ile anıldı.

Haberler 26.08.2017 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana çar yapan Diyarbakr Barosu Bakan Yardmcs Sertaç Buluttekin, Tahir Elçinin katledilmesine ilikin vakann aydnlatlmas için inisiyatif almanz için kullanmanz talep ediyoruz dedi.

Diyarbakr Barosunun Tahir Elçinin ölümü nedeniyle her cuma günü Adliye önünde düzenledii anma etkinlii 90nc haftasnda da devam etti. Anma toplantsna çok sayda avukat Adliye binas önünde toplant. Avukatlar adna açklama yapan Diyarbakr Barosu Bakan yardmcs Sertaç Buluttekin, Elçinin katledilmesinden bu yana 1 yl 9 ay geçtiini belirterek, unlar söyledi:

CUMHURBAKANINA çARI

Bizler sabrla, umutla adalet için bekledik. Soruturma dosyasnda elle tutulur, umut verici bir gelime yaanmad. Artk sabrmzn, adalet sistemine olan güvenimizin ve yetkililerin verdii sözlerden kaynakl umutlarmzn son noktasndayz. Son olarak çarmz Sayn Cumhurbakanna olacak. Bu ülkenin Babakan olarak açkça ifade ediyorum ki; Diclenin kenarnda kurdun kapt bir koyun bile benim mesuliyetim altndadrdiyen ve artk Devlet Bakan sfatn tayan Sayn Cumhurbakanna seslenmek istiyoruz. Bu sözünüze binaen; Diclenin kenarnda kadim bir ehirde, bir caminin tarihi minaresinin altnda katledilen Tahir Elçinin sorumluluu da sizdedir. Bu nedenle; Tahir Elçinin katledilmesine ilikin vakann aydnlatlmas için inisiyatif almanz ve kamusal gücünüzü adaletin tecellisi için kullanmanz talep ediyoruz. Adliye önnüdeki anma etkinlii 5 dakikalk oturma eylemi ile sona erdi.

Ana Sayfaya Git