Diyarbakır Barosu'ndan ırkçı saldırıya tepki

Karaman’da Kürt kökenli öğrencilere yönelik yapılan saldırıya ilişkin açıklama yapan Diyarbakır Barosu, saldırıyı kınadıklarını belirterek, olayın takipçisi olacaklarını duyurdu.

Haberler 11.04.2022 - 01:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karamanolu Mehmet Bey Üniversitesinde bir grup, Kürtçe müzik dinleyip halay çektekleri gerekcesiyle örencileri darp etti. Karamanda yaanan rkç saldrya maruz kalan baz örencilerin üniversiteden ayrlp, memleketlerine dönerken, 31 Martta meydana gelen olayn 7 Nisanda yaplan açklamalarla ortaya çkmas dikkat çekti.

VALLKTEN AçIKLAMA

Örencilerin saldrya uramasnn ardndan Karaman Valilii, örencilerden birinin velisinin CMERe ikayette bulunmas nedeniyle soruturma balatldn bildirdi. Saldrganlarn okul dndan geldii ifade edilen açklamada, Halaya katlan örencilerin halay görüntülerini sosyal medya üzerinden paylamalar üzerine gece 24.00 civarnda yurt örencisi olmayan 10-15 kiilik bir grup yurt önüne gelmitir. Yurt müdürü ve yurt güvenlik memurlarnn polise haber vermeleri üzerine, grup polis memurlar tarafndan herhangi bir olaya mahal vermeden datlmtr. Açkça görüldüü üzere yurt içerisinde herhangi bir olay veya problem yaanmamtr denildi.

BARO: SALDIRIYI KINIYORUZ

Diyarbakr Barosu nsan Haklar Merkezinin konuya ilikin yapt açklama ise öyle: Kürt kimliine ve diline yönelik yaplan rkç saldry knyoruz balyla yapt açklamada unlar belirtti: Karaman ilinde nefret saikiyle rkç saldr yapld hususu kamuoyuna yansmtr. Basn yayn organlarnda yer alan haber içeriklerinde, Kürt kimlii ve Kürtçe dilinin kullanm gerekçe gösterilerek, saldrnn gerçekletii görülmektedir. iddet dili ve politikalarna eklenen ayrmc uygulamalar, kutuplatrc dilin yaygn kullanm, etnik kimlie ve Kürtçe dilene yönelik saldrlar; bu saldrlar karsnda kolluk güçlerinin güvenlik önlemleri hususunda etkisiz kalmas, soruturma makamlarnn etkin bir soruturma oluumunda etki etmektedir. Diyarbakr Barosu nsan Haklar Merkezi olarak Karaman ilinde Kürt kimliine ve dilene kar gerçekleen saldry knyoruz. Bu ve benzeri saldrlarn bir daha yaanmamas için yarg mercilerince etkin bir soruturma süreci yürütülmesi gerektiini hatrlatyor, yarg sürecinin takipçisi olacamz kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz.

Ana Sayfaya Git