Diyarbakır Çocuk Hastanesi’nde kadına şiddet

SES Diyarbakır Şubesi, üyeleri Muazzez Balsak’ın boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından çalıştığı hastanede şiddete maruz kaldığını duyurarak, Balsak'ın yer değiştirme talebinin ise reddedildiğini paylaştı.

Haberler 21.05.2020 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES) Diyarbakr ubesi, salk çalan üyeleri Muazzez Balsakn boanma aamasnda olduu ei Mehmet Balsak tarafndan çalt hastanede fiziki ve psikolojik iddete maruz kalmasna ilikin basn açklamas yapt. Diyarbakr çocuk Hastalklar Hastanesinde yaplan açklamada, polisin youn güvenlik önlemleri dikkat çekti.

ERK ANLAYI CEZASIZ BIRAKIYOR

SES Diyarbakr ubesi Kadn Sekreteri Rozerin çatak, kadn politikalarndaki toplumsal cinsiyet eitsizlii nedeniyle kadnlarn büyük bir çounluunun yaamn belli dönemlerinde psikolojik, ekonomik veya fiziksel iddete maruz kaldn belirtti. çatak, hukuk sistemindeki erk anlayn failleri bir kereden bir ey olmaz anlayyla cezasz braktn ifade etti.

Yaamn her alannda olduu gibi kamusal alanda da kadnlar üzerinde iktidarn zor aygt devreye sokularak toplumsal cinsiyet eitsizliinin sistematik olarak uygulandna dikkati çeken çatak, Yllardr iktidarn kadn politikalarna kar, yaamn her alannda vermi olduumuz kadn eksenli emek ve demokrasi mücadelesinde ktidarn yerel ibirlikçileri tarafndan dier alanlarda olduu gibi kamusal alanda da her türlü iddet politikalar ile kar karya braklmak istenmekteyiz. u anda Diyarbakr çocuk Hastalklar Hastanesinde Eczac olarak görev yapmakta olan üyemiz Muazzez Balsak, boanma sürecinde olduu ei Mehmet Balsak tarafndan gece nöbetçi olduu esnada fiziki ve psikolojik iddete maruz kalm, iddet esnasnda defalarca kendisi ve ailesini öldürmekle tehdit edilmitir. Bu ahsn, hastanenin güvenlik kameralarnn taklmas ilerini yapmas nedeniyle hastane yönetimiyle ilikilerinin olduu, kendisini sürekli izledii ve istedii zaman elini kolunu sallayarak hastaneye girdii ve kadn arkadamz tehdit ettii bilgileri alnmtr dedi.

YER DETRME TALEBNE RET

çatak, ei tarafndan defalarca psikolojik iddete maruz brakldn kurum yetkililerine bildirmesine, boanma davas açmas ve psikolojik iddetin tank ifadeleriyle mahkeme tutanaklarna geçmesine ramen Balsak ile ilgili hiçbir güvenlik tedbirleri alnmadna iaret etti. çatak, Balsakn i yeri deitirme talebinin, gitmek istedii kurumun bahekimi tarafndan eczac ihtiyacnn olduuna dair olumlu görü verilmesine ramen boanma aamasnda olduu einin akrabas olan il müdürlüü atama bakan yardmcs tarafndan reddedildiini kaydetti. Böylesi durumlarda kadro aç veya ihtiyacna baklmakszn kiinin talebinin ivedilikle yerine getirilmesi gerektiinin altn çizen çatak, Biz Kadnlar, iddet gördükten veya öldükten sonra deil yaarken ve yaatmak için taleplerimizin karlanmasn ve tedbir alnmasn istiyoruz dedi.

L SALIK MÜDÜRLÜÜ SORUMLU

Balsakn bana gelebilecek her türlü olumsuz durumdan Diyarbakr l Salk Müdürlüü ve Diyarbakr çocuk Hastalklar Hastanesi idarecilerinin sorumlu olacana vurgu yapan çatak, Sorumlularn 6284 sayl Kadna Yönelik iddetin Önlenmesi kanununa aykr davrandklar için haklarnda soruturma açlmasn talep ediyoruz diye ekledi.

Ana Sayfaya Git