Diyarbakır dün herşeyi unuttu

Covid-19 virüs tehlikesi etkisini günden güne sürdürürken havaların ısınması ile birlikte Diyarbakırlılar, yetkililerin temastan ve sosyal mesafeden dolayı sürekli olarak yinelediği ‘evde kal’ çağrılarına uymayarak dışarıya çıktığı görüldü.

Haberler 01.05.2020 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda uygulanacak 3 günlük sokaa çkma kstlamas öncesi çar ve pazarlarda alveri yapanlar ksmi younluk oluturdu. Banka ve PTT gibi açk olan resm kurumlarn önünde oluan kalabalklar, kuyruklarda sosyal mesafe kuralna uyulmamas Coronavirüsün bulamasna davetiye çkaryor.

Havalarn snmasyla kendilerini darya attklarn belirten vatandalar, temel ihtiyaçlarn giderip evlerine tekrardan geri gideceklerini söyledi. Hafta sonu uygulanacak yasak öncesi evin ihtiyaçlarn gidermeye de çaltklarn belirten Diyarbakrllar, bunlar gerçekletirirken sosyal mesafe ve temasa dikkat ettiklerini vurgulad.

3 GÜNLÜK YASAIN BALAMASINA BR GÜN KALDII çN HTYAçLARIMI KARILAMAK çN çIKTIM

Hafta sonu uygulanacak yasak öncesi ihtiyaçlarn gidermek için darya çktn belirten Serhat Bey, Lokantada çalyorum. Covid-19 salgnndan dolay iyerimiz kapaldr. Bundan dolay evimizde elimizden geldii kadaryla yasaklara uymaya çalyoruz. 3 günlük yasan balamasna bir gün kald. htiyaçlarm karlamak için darya çktm. Ayrca e-devlet ifremi almak için PTTye geldim. Vatandalarmza da bir çarm var: Ölüm oranlar ve vakalar dütüü için tekrardan yükselmesine zemin hazrlamayalm. Darya çkmamz gerekli ise de sosyal mesafeyi koruyalm. Hatta elimizden geldii kadaryla darya çkmamaya özen gösterelim. Havalar da güzelleiyor. Bahar günei insan cezbediyor. nsanlar evlerinde scaktan dolay ister istemez bir skntya giriyor. Bu ekilde kendilerini darya ve parklara atyor. Bunu kontrollü yapmalar daha iyi olacak. Sosyal mesafeyi koruyup ve maskelerini takmalar gerektiini düünüyorum. ifadelerini kulland.

çOCUKLARA EYA ALMAK çN DIARIYA çIKTIM

çocuklarnn ihtiyaçlarn karlamak için darya çktn belirten Mehmet çiçek, çocuklar alp çarya getirdim. Onlara eya alacam. Önümüzde 3 günlük sokaa çkma yasa var. Bundan dolay evin ihtiyaçlarn karlamak için mecbur çkmak zorundaydm. Ayrca hükümet tarafndan son günlerde yaplan açklamalardan dolay vatandalarda bir geveme olduunu düünüyorum. Bu ekilde insanlarn daha çok darya çkmasna sebep oluyor diye düünüyorum. eklinde konutu.

GÜNEN FAYDASINI BLDMZ çN DE DIARIYA çIKTIM BUGÜN

Havann güneli olmasndan dolay can skntsndan kendini darya attn söyleyen Mehmet Sürer, Salgn süresince evde sürekli kaldm için canm sklyor. Ayrca salgndan dolay iten çkarldm. -güç olmaynca da evde sürekli kalyorum. Bir ihtiyacmz olunca veya canm sklnca darya çkp bir hava alyorum. Günein faydasn bildiimiz için de darya çktm bugün. Hatta doktorlar bile günein vücuduna iyi geldiini söylüyorlar. Bunun için de darya çktm. dedi.

MÜTERLERMZE ARAMIZA EN AZ 2 METRE MESAFE KURMALARINI SÖYLÜYORUM

Evin ihtiyaçlarn gidermek için mecburiyetten çalmak zorunda olduunu söyleyen Ömer Boyac, Covid-19 salgnndan korunmak içinde müteriler arasnda sosyal mesafe kuraln uyguladn söyledi.

Boyac, Covid-19 sürecinde darya çkmamn sebebi. Ekmeimi kazanmak, çoluk-çocuumu geçindirmek ve evin tüm ihtiyaçlarn karlamak için mecburi çkmak zorundaym. Herhangi bir gelirim olmad için mecburi çalmak zorundaym. Darda önlemleri ihmal etmiyoruz. Ellerimizi su buldukça ykyoruz. Gördüünüz gibi maskemizi takyoruz. Yine gelen müterilerimize aramza en az 2 metre mesafe kurmalarn söylüyorum. Bu ekilde sosyal mesafeyi de korumu oluyorum. ifadelerini kulland.

MARKETTEN ALIVERM YAPTIKTAN SONRA TEKRARDAN EVME GER GDECEM

Market alveriini yapmak için darya çktn belirten Ramazan Sevim, 15 dakika hava almak için darya çktm. Marketten alveriimi yaptktan sonra tekrardan evime geri gideceim. Bizim insanlarmz anlayszdr. Yasak bittikten sonra herkes iç içe giriyor. Sosyal mesafeyi korumuyorlar. Ne yazk ki tedbirsizlii ve kalabal çok seviyorlar. Bu hastalk ciddi bir hastalktr. Bundan dolay tedbiri elden brakmamak gerekiyor. eklinde konutu.

CANIM SIKILDIKçA HAVA ALMAK çN PARKA GELP BE DAKKA OTURUYORUM

yapamad için madur olduunu belirten Mansur ahin, evde sürekli oturup cannn skldn söyleyerek arada hava almak için parka gittiini söyledi.

ahin, sözlerine öyle devam etti: Virüsten dolay i yapamyoruz. Sürekli evde oturuyoruz. Bir tarafa gidemiyoruz. Arada bir darya nefes almak için çkyoruz. Covid-19 salgnndan dolay 1,5 aydr i yerim kapaldr. Bundan dolay çok madurum. -güç olmad için de sürekli evde oturuyorum. Canm skldkça hava almak için parka gelip be dakika oturuyorum. dedi.

HAVALARIN GÜZEL OLMASIYLA HERKES KENDN DIARIYA ATMI DURUMDA

Havann güzel olmasyla insanlarn kendini darya attn belirten Azad Kaya, bu durumun düüte olan vaka ve ölüm oranlarn artracan söyledi.

Kaya, Hafa sonu uygulanacak sokaa çkma yasanda gda ve gerekli malzemeleri karlamak için dardaym. Havalarn güzel olmasyla herkes kendini darya atm durumda. Ölüm ve vaka oranlar dütüünü gören vatandalar kendini darya atyor. Bu durum daha da kötü bir sonuca neden olur. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git