Diyarbakır Eczacı Odası Başkanı'na hemşireden yumruklu saldırı

Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi'nde kamu eczacısı olarak çalışan Diyarbakır Eczacı Odası Başkanı Mahmut Sert, görevi başındayken hemşire Ahmet Başcan'ın yumruklu saldırısına uğradı. Mahmut Sert, Ahmet Başcan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberler 19.07.2021 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Gazi Yaargil Eitim Aratrma Hastanesinde kamu eczacs olarak çalan Diyarbakr Eczac Odas Bakan Mahmut Sert, görevi bandayken hemire Ahmet Bacann yumruklu saldrsna urad. Mahmut Sert, Ahmet Bacan hakknda suç duyurusunda bulundu.

KAMU ECZACISI BAKAN

Olay, 14 Temmuzda Gazi Yaargil Eitim Aratrma Hastanesinde meydana geldi. Hastanede hemire olarak görev yapan Ahmet Bacan, iddiaya göre, hastane nöbetçi eczacs Mahmut Sertten prosedüre uygun olmayarak ilaç talebinde bulundu. Sertin mevzuata uygun olmadn belirtmesiyle ikili arasnda tartma çkt. Tartmann büyümesiyle Bacan, Serti yumruklayarak darbetti.

HEMRN SALDIRISI

Olayn ardndan Mahmut Sert, Ahmet Bacan hakknda suç duyurusunda bulunurken, Diyarbakr Eczac Odas Bakanlnda yaplan yazl açklamada saldrya tepki gösterildi. Açklamada, Diyarbakr Eczac Odas Bakan Mahmut Sertin yaad darp olay genel olarak salkta iddet, özel olarak da kamu eczaclarnn yaad sorunlara bir kez daha ayna tuttu. iddetin yine bir salkçdan gelmesi içler acs bir durum. Salk çalanlar birbiri ile uyum ve sayg içinde çalmaldr.

DARE ALAKASIZ KALDI

Kamu eczaclarnn fiziksel olarak eksi katlarda çalmas, hastane salk hiyerarisinde geride tutulmalar bu olay douran nedenlerden biridir. Hem pandemi sürecinde hem de öncesi ve sonrasnda kamu hastanelerinde büyük bir i yükü ile çalan kamu eczaclarmzn karlat bu tavr kabul edilemez. Oda bakanmzn karlat iddet olayn knyoruz. Süreçle ilgili hukuki yaplmas gereken her eyi yapacak, hukuki ve idari sürecin yakndan takipçisi olacaz denildi.

Ana Sayfaya Git