Diyarbakır fethi kutlanacak

Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şubesi (AGD), Diyarbakır'ın Fethi'nin 1376. yıldönümü dolayısıyla etkinlik düzenleyecek.

Haberler 25.04.2015 - 00:53 Son Güncelleme : 25.04.2015 - 00:53

AGD Diyarbakır Şube Başkanlığı tarafından yapılan toplantıda konuşan Genel Başkan Salih Turhan, etkinliğin 2 Mayıs Cuma günü Seyrantepe Kapalı Spor Salonunda yapılacağını belirtti.

Diyarbakırın, Hazreti Ömer döneminde İyaz Bin Ganem komutasındaki İslam Ordusu tarafından fethedildiğini anımsatan Turhan, şöyle konuştu:

FETİH GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Diyarbakırın Fethi, Anadolunun İslamlaşması, İstanbulun alınması ve İslamın Avrupaya taşınması yolunda çok önemli bir hamledir. Anadolunun İslamlaşmasını Diyarbakırın fethinden başlatmayan resmi tarih tezi kabul edilebilir değildir. Anadoluda ve Avrupada İslam tarihini bu bölgeden başlatmayan her söz eksiktir. Diyarbakırın Fethini, Mekkenin Fethinden, Kudüsün Fethinden ayrı gören her söz de eksiktir.

Sahabeler şehri Diyarbakırın Fethini kutlamayı kendilerine görev bildiklerini söyleyen Turhan, Bu yıl Diyarbakırın Fethi Programının ikincisin hazırlıkları ile ilgili Diyarbakırımızdayız. Önceki yıl ülkemizin dört bir yanından gelen genç kardeşlerimiz Diyarbakırlıların, Müslüman Kürt kardeşlerimizin candan misafirperverliğine şahit olmuşlardır. Diyarbakır ve Diyarbakırlılar, gençlerimizin kalbinde müstesna bir yer edinmiştir dedi.

Turhan, 2 Mayıs Cumartesi günü Seyrantepe Kapalı Spor Salonunda düzenlenecek etkinliğe tüm vatandaşları davet ettiğini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır