Diyarbakır Fetih Şenliğine hazır!

Diyarbakır Fethi’nin 1383’üncü yıl dönümünü nedeniyle organize edilen etinlik takvimiyle vatandaşlar, “Fetih Haftası’nı çoşkuyla geçirecek.

Haberler 23.05.2022 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn slam diyar olmayla ereflendii, slamn da Anadoluya yaylmasnda ilk kap olma sfatna erien kadim ehrin Fethinin 1383 yl dönümü, bir hafta süreyle düzenlenecek, etkinliklerle kutlanacak. Diyarbakrl vatandalar, Fetih etkinliklerini çokuyla geçirecekler.

FETHN YOLU

23 Mays itibariyle Fethin Yolu mottosuyla balayacak olan Fetih kutlamalar Fethin Yolu Diyarbakrn Yolu, Diyarbakrn Yolu yaz bin Ganm (r.a.) Yolu, Diyarbakrn Yolu Halid bin Velid (r.a.) Yolu, Diyarbakrn Yolu Hz. Süleyman (r.a.) Yolu, Diyarbakrn Yolu Hz. Ömer (r.a.) Yolu, Diyarbakrn Yolu Selahaddin Eyyubi (r.a.) Yolu, Diyarbakrn Yolu Klçarslann (r.a.) Yolu sloganlar ile kutlanacak.

Fetih Haftas etkinliklerinde sergi, konser, sempozyum, fotoraf sergisi ve yarma programlar yer alacak.

KENT MÜZES

Fetih Haftas ve Uyan Günü etkinlikleri, 23 Maysta Kent Müzesi Fetih Duvar açl balayacak ve 28 Maysta Lice Ashab- Kehf Maarasnda düzenlenecek programla sona erecek.

Vatandalar, Fetih Haftasnda Özden Aydnn 2016 ylnda balayp 2018 ylnda tamamlad ve Esmaül Hüsnann 99 ismini ebru sanatyla yorumlad Küll Esmaül Hüsna sergisini, 24 Mays 30 Temmuz 2022 tarihleri arasnda Keçi Burcunda, gezebilecek.

nci Dakikalar (Sezai Karakoç) sergisi ise 25 Mays 30 Haziran 2022 tarihleri arasnda Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde ziyaretçilere açk olacak.

Kültür ve Sosyal ler Daire Bakanlna bal Gezici Otobüs Yeniehir, Balar, Kayapnar ve Sur olmak üzere her gün farkl bir merkez ilçede dinleyiciyle buluacak.

SEMPOZYUM

Valilik, Büyükehir Belediyesi, Cihannüma Dayanma ve birlii Dernei, Dicle Üniversitesi ve Ankara Hac Bayram Veli Üniversitesi i birliiyle 26-28 Maysta gerçekletirilecek sempozyumda, air, yazar ve fikir insan Sezai Karakoç birçok yönü ile konuularak memleketinde anlacak.

Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde 26 Mays saat 09.30da açl programyla balayacak sempozyuma, yurt içi ve dndan yaklak 60 üniversiteden katlm salanacak.

3 gün sürecek sempozyumda 7 salonda 40 e zamanl bilimsel oturumla, Karakoçun iiri, sanat ve düünce dünyas ele alnacak.

YÜRÜYÜ YAPILACAK

27 Maysta Saat: 03.00-05.00da Fetih Camiiden Hz. Süleyman Camiine yürüyü ve ardndan çkale Sahabe Kabirleri Yannda dualar edilecek.

UYANI GÜNÜ

Büyükehir Belediyesi, vatandalarn daha rahat ziyaret edebilmeleri için geçen sene yeniden düzenledii Ashab- Kehf Maarasnda Fetih Haftasnn son günündeAshab- Kehf Uyan Günü etkinlikleri düzenleyecek. 28 Maysta Ashab- Kehf kutlamalarnda Lice ilçesi Duru Mahallesinde vatandalara gün boyu tasavvuf müziinden seçkin eserler dinletecek

Ana Sayfaya Git