Diyarbakır 'geçinemiyoruz' mitingine hazırlanıyor

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), 2022 bütçesine ilişkin “Geçinemiyoruz! İnsanca yaşam, emekten ve halktan yana bütçe için omuz omuza” sloganıyla, mitingler düzenleyecek.

Haberler 16.12.2021 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK), 2022 bütçesine ilikin Geçinemiyoruz! nsanca yaam, emekten ve halktan yana bütçe için omuz omuza sloganyla, mitingler düzenleyecek.

KESK, 18 Aralkta Diyarbakr ve zmirde, 19 Aralkta ise stanbul ve Ankarada miting düzenleyeceini açklad. Diyarbakrda yaplacak olan mitingin adresi stasyon Meydan. çalmalar tüm hzyla devam eden mitinge, Diyarbakrn yan sra Mardin, Urfa, Siirt ve Batman gibi bölge kentlerindeki siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin de katlm salamas bekleniyor.

BÖLGEDEK YOKSULLUK

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr l Ebakan Gülistan Atasoy, halklarn daha fazla yoksullamamas için mitinge güçlü katlmn olmas gerektiini iddia etti. Atasoy,Ekonomik kriz bölge illerinde kat be kat daha fazla yaanyor. sizlik rakamlarna, yoksul kadnlara, esnaflara baktnzda buradaki kriz daha derin yaanyor dedi.

çALIMALAR SÜRÜYOR

Diyarbakrda yaplacak olan mitingin önemli olduunu vurgulayan Atasoy, Bu iktidarn bu halka verebilecei hiçbir eyin kalmad ortada. Toplumun çok küçük bir ksm zengin olurken, halkn büyük bir ksm ise açla daha fazla mahkum ediliyor. Bu politikalarn farknda olan bir yerden, bu mitingin sorumluluunu alan bir yerden bütün emekçilerle yan yana bu çalmalar beraber yürüteceiz. Esnaflarla, kahvehanelerde bulunan isizlerle, kadnlarla, her gün biraz daha intihara sürüklenen gençlerle miting alanna katlm salayacaz. Amedde olacak olan miting çalmalar sadece burada deil bütün Kürdistanda yürütülüyor. Kürtler özelinde bütün halklar yoksullatran bu ekonomi politikalarna kar, bizleri açla mahkum edenlere kar artk istifa edin, halklar artk sizleri istemiyor, bizler artk eit ve özgür yaamak istiyoruz taleplerinde bulunacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git