Diyarbakır Hani'de, 6 köyde sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır'ın Hani İlçesi kırsalında, PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenecek operasyon öncesi, 6 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Haberler 21.05.2017 - 12:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Hani lçesi krsalnda, PKKl teröristlere yönelik düzenlenecek operasyon öncesi, 6 köyde sokaa çkma yasa ilan edildi.

Hani lçesine bal 6 köyde dün saat 20.00den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokaa çkma yasa ilan edildi. Diyarbakr Valiliinden yaplan açklamada, öyle denildi:

6 KÖYDE YASAK

limiz Hani lçesi mülki snrlar içerisindeki dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarn ve ibirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensuplar tarafndan kullanld deerlendirilen snak, barnak, depo alanlarn, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadyla operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliinin salanmas ve sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla, 5442 sayl l daresi Kanununun ilgili maddeleri gereince, belirtilen bölgelerde (Hani lçesine bal olan; Kuyular Köyü, Abaclar Köyü, çukurköy Köyü, Belen Köyü, Kalaba Köyü ve Topçular Köyü) 20 Mays 2017 günü saat 20.00den itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokaa çkma yasaklanmtr. Söz konusu yasaa uyulmas, vatandalarmzn can ve mal güvenlii yönünden önem arzetmekte olup, yasan bitim süresi ayrca duyurulacaktr.

Ana Sayfaya Git