"Diyarbakır Hatırası" fotoğraf sergisi

Dicle Üniversitesi (DÜ) Eczacılık Fakültesi 1. Ulusal Öğrenci Kongresi kapsamında "Diyarbakır Hatırası" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Haberler 14.04.2018 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Dicle Üniversitesi (DÜ) Eczaclk Fakültesi 1. Ulusal Örenci Kongresi kapsamnda Diyarbakr Hatras konulu fotoraf sergisi açld.

DÜ Kongre Merkezinde düzenlenen kongrenin yapld salonda katlmclar, fotoraf sanatçs Mehmet Klçolunun objektifinden Dyarbakrn tarihi, kültürel ve doal mekanlarn anlatan 30 fotoraf karesi karlad.

Dier illerden gelerek kongreye katlan misafirlere ilk olarak fotoraflarla Diyarbakrn zenginlikleri anlatld.

DYARBAKIR HATIRASI

Gezi programnn da olaca kongre hakknda bilgi veren 1. Ulusal Örenci Kongresi Düzenleme Kurulu Bakan ve eczaclk fakültesi 4üncü snf örencisi Ferhat çidem, kongrenin ana fikrinin asl Diyarbakrn insanlara anlatlmas ve tantlmas olduunu dile getirdi.

Dier kentlerde yaayan insanlarn dou ve Diyarbakr kültürünün yakndan görmelerini salamak istediklerini ifade eden çidem, nsanlarn kültürümüzü ve tarihimizi örenmesini istedik. Bu nedenle de kongremizde Mehmet Klçolu hocamzn destei ile bir fotoraf sergisi yaptk. Bu ekilde Diyarbakr tanyorlar. diye konutu.

çidem, Türkiye genelinden 350 katlmc ve üniversite örencilerinin ilgisi ile bugün balayan kongrenin eitici ve öretici konumalarn yan sra kültürel gezilerle pazar gününe kadar süreceini aktard.

Ana Sayfaya Git