Diyarbakır kahvaltısı, down sendromludan

Kahvaltı hazırlama kursuna katılan down sendromlu kursiyerler, hazırlanması kolay kahvaltıların ardından ramazan ayı sonrası bol çeşitli Diyarbakır kahvaltısı hazırlamayı öğrenecek. Şu an çıraklık eğitimi verilen down sendromlu çocuklar, ileride tek başına kahvaltı hazırlayabilecek seviyeye gelecek.

Haberler 03.04.2021 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Engellilerin sosyal yaama katlmlarn salamak amacyla kahvalt hazrlama kursu açld.. Son dönemde gastronomiyle öne çkan kentte, sektörde oluacak ihtiyac gidermek için açlan kursta down sendromlu kursiyerler, pratik hazrlanan kahvaltlarn ardndan ramazan sonras bol çeitli Diyarbakr kahvalts hazrlamay örenecek. Kursu baar ile bitiren kursiyerler, 15 Temmuz ehitler Parknda bulunan Aktif Yaam Merkezindeki down sendromlu bireylerin iletecei +1 Kafede çalacak.

HAYATLARINI DAME ETTREBLECEKLER ETM VERYORUZ

Kursun eitmeni aç Esengül Akdoan, down sendromlu çocuklara u an için pratik ve zorlanmayacaklar kahvalty hazrlamay öretmeye çaltklarn belirterek, Bu çocuklar özel çocuklar olduklar için unutabiliyorlar. Zaten unutmamalar için bu ilemleri her gün yapyoruz. Her gün bir fasl kahvalt hazrlanyor, bir fasl servis açlyor. Unutmamalar adna her gün tekrarlar yaplyor. Bir problem yok u anda. Evlerinde zaten ailelerine de yardmc oluyorlar. Aileler mutlu, çocuklar mutlu. Bu çocuklarn tek balarna kaldklar zaman hayatlarn idame ettirebilecei bir eitim veriyoruz. En azndan kendilerine kahvalt taba hazrlayabiliyorlar. Bunu hedefliyoruz, bunu öretiyoruz. Diyarbakr kahvalts zaten zengin bir kahvalt ve çeidimiz de çok. u an çraklk seviyesinde bir eyler öretiyoruz. Ramazan ayndan sonra da çok geni kahvalt repertuarmz olacak dedi.

Ana Sayfaya Git