Diyarbakır Kısa Film Festivali'nin startı verildi

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı´nın desteğiyle Diyarbakır Kültür Sanat ve Sinema Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen Diyarbakır Kısa Film Festivali, Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde başladı.

Haberler 03.06.2021 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr, bu yl ilk kez gerçekletirilen 1inci Ksa Film Festivali ile oyuncu, yönetmen ve sinema sektörünün önemli isimlerini arlyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamnda dün balayan ve 5 gün sürecek festivale, 1266s uluslararas gösterim, 587si kurmaca, 172 belgesel kategorisinden olmak 2025 bavuru olurken, en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi senaryo, en iyi sanat yönetmeni olmak üzere toplamda 14 dalda ödül verilecek. Festival bünyesinde, senaryo, yönetmenlik ve görüntü yönetmeni atölyesi olmak üzere toplamda 15 etkinlik yaplacak.

DYARBAKIR BR FLM PLATOSUDUR

Festivalin galasnda konuan Diyarbakr Kültür Sanat ve Sinema Dernei Bakan ve Festival Direktörü Yönetmen Serhat Gönen, bu festivalle birlikte Diyarbakrn bir film platosu olduunu herkese göstermek ve kentin tantmna katk sunmay amaçladklarn söyledi.

SANAT VE MÜZK BZ BRLETRYOR

Sinema oyuncusu Suna Yldzolu da en son 1979 ylnda konser için Diyarbakra geldiini, Diyarbakrda festivale katlmann kendisini heyecanlandrdn ifade ederek; Diyarbakrda festival yaplmas önemli. Sanat ve müzik bizi birletiriyor. Bu balar koparmamz gerektiini düünüyorum. Müthi bir fikir ve daha güzel eylerin yaplacandan eminim diye konutu.

Oyuncu Hakan Karsak ise Diyarbakrl olarak kentin sinema ve tiyatrosu için tecrübelerini burada aktarmaktan mutluluk duyduunu söyledi.

Galada, sinema oyuncusu Ali Sürmeliye Ahmet Arif adna, Suna Yldzoluna da Sami Hazinses adna Emek Ödülü verildi. Festival, 4 Hazirana kadar çeitli film gösterimleri ve etkinliklerle devam edecek.

Ana Sayfaya Git