Diyarbakır son dakika! 39 Mahallede yasak başladı

Diyarbakır'da son dakika başlatılan operasyonlar sonrasında Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerine bağlı 39 mahallede sokağa çıkma yasağı başlatıldı. Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı ilan edilen mahalleler valilik tarafından açıklandı.

Haberler 16.06.2017 - 15:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda son dakika balatlan operasyonlar sonrasnda Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerine bal 39 mahallede sokaa çkma yasa balatld. Diyarbakrda sokaa çkma yasa ilan edilen mahalleler valilik tarafndan açkland.

Diyarbakrn Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerine bal toplam 39 mahallede sokaa çkma yasa ilan edildi. Diyarbakr Valiliinden yaplan açklamada, Lice, Hazro, Kocaköy ilçesi mülki snrlar içerisindeki dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten bölücü terör örgütü mensuplar ve ibirlikçilerini etkisiz hale getirmek ve snak, barnak, depo alanlarn, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadyla operasyon düzenlenecei belirtildi.

Açklamada, Operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliinin salanmas ve sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla, 5442 sayl l daresi Kanununun ilgili maddeleri gereince, Lice ilçesine bal olan, Damar, Zümrüt, Kpçk, çral, Snak, Kyköy, Dallca, Budak, Türeli, Tepe, Yolçat, Dibekköy, çada, Arkl, Serince, Kayack, Uçar, Ziyaret, Ortaç, Yalaza, Balan, Esenler, çavundur, Dolunay, Kabakaya, Kutlu ve Oyuklu köyleri ile mezralar, Hazro ilçesine bal olan, Ormankaya, çitlibahçe, Terdöken, Krmata, Kavaklboaz, Dada, Meebalar, Koçbaba ve Sarerik köyleri ile mezralar, Kocaköy ilçesine bal olan Boyunlu, Gözeba ve Tepecik köyleri ile mezralarnda 16 Haziran 2017 günü saat 08.30dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokaa çkma yasaklanmtr. Söz konusu yasaa uyulmas, vatandalarmzn can ve mal güvenlii yönünden önem arz etmekte olup, yasan bitim süresi ayrca duyurulacaktr denildi.

Ana Sayfaya Git