Diyarbakır Son Dakika! İşte son dakika yasağın kaldırıldığı mahalleler

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı ve operasyonların sonandırıldığı mahalleler açıklandı. Valilik, iki gün önce Lice, Hazro, Kocaköy ve Dicle ilçelerine bağlı 59 kırsal mahallede mevcut yasağı kaldırıldığı açıklandı

Haberler 30.05.2017 - 11:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda sokaa çkma yasann kaldrld ve operasyonlarn sonandrld mahalleler açkland. Valilik, iki gün önce Lice, Hazro, Kocaköy ve Dicle ilçelerine bal 59 krsal mahallede terör örgütü PKKya yönelik operasyon nedeniyle balatlan sokaa çkma yasann kaldrldn duyurdu. Diyarbakrn Lice, Hazro, Kocaköy ve Dicle ilçelerine bal 59 krsal mahallede iki gün önce balatlan sokaa çkma yasann kaldrld bildirildi.

Valilikten yaplan açklamada, Lice, Hazro, Kocaköy ve Dicle ilçeleri krsalnda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen teröristler ve ibirlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, bölgede teröristlerce kullanld deerlendirilen snak, barnak, depo alanlar, uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi ve malzemelerin ele geçirilmesi amacyla operasyon düzenlendii hatrlatld.

Açklamada, operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliinin salanmas ve sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla l daresi Kanununun ilgili maddeleri gereince Lice ilçesi Akçabudak, Örtülü, Ulucak, Saydaml, Klçl, Yorulmaz, Güldiken, Üçdamlar, Baharlar, Bayrl, Hedik, Tuzlaköy, Yamaçl, Kralan, Dernek, Konuklu, Yünlüce, Yaprakköy, Damar, Zümrüt, Kpçk, çral, Snak, Kyköy, Dallca, Budak, Türeli, Tepe, Yolçat, Dibekköy, çada, Arkl, Serince, Kayack, Uçar, Ziyaret, Ortaç, Yalaza, Balan, Esenler, çavundur, Dolunay, Kabakaya, Kutlu ve Oyuklu mahalleleri, Hazro ilçesi Ormankaya, çitlibahçe, Terdöken, Krmata, Kavaklboaz, Dada ve Sarerik mahalleleri, Kocaköy ilçesi Boyunlu, Gözeba ve Tepecik mahalleleri, Dicle ilçesi Kurunlu, Taal, Krkpnar ve Kayköy mahalleleri ile mezralarnda 28 Mays saat 18.00den itibaren ilan edilen sokaa çkma yasann bugün saat 07.00 itibaryla kaldrld duyuruldu.

Ana Sayfaya Git