Diyarbakır S.O.S veriyor

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre en fazla covid-19 vakalarının arttığı 5 il arasında yer alan Diyarbakır’daki vahim manzara sonrası nihayet harekete geçildi. Kente gönderilen 370 filyasyon ekibinin çalışmalara başladığı öğrenilirken, uzmanlardan ikinci dalga öncesi S.O.S sinyali veren Diyarbakır’daki hastanelerde önümüzdeki günlerde aksama olacağı uyarısı geldi.

Haberler 03.09.2020 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanlnn verilerine göre en fazla covid-19 vakalarnn artt 5 il arasnda yer alan Diyarbakrdaki vahim manzara sonras nihayet harekete geçildi. Kente gönderilen 370 filyasyon ekibinin çalmalara balad örenilirken, uzmanlardan ikinci dalga öncesi S.O.S sinyali veren Diyarbakrdaki hastanelerde önümüzdeki günlerde aksama olaca uyars geldi.

YOUN BAKIM HASTA SAYISI VE ÖLÜMLER ARTIYOR

Üniversitesi Enfeksiyon Hastalklar ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dal Öretim Üyesi ve Covid-19 Youn Bakm Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin vaka artlarna vurgu yaparak, youn bakm hasta saysnn ve buna bal olarak ölüm saysnn da arttna dikkati çekti.

HASTANELERDE AKSAMA OLABLR

Diyarbakrn birinci dalgann ikinci pikini yaadn aktaran Tekin, Maalesef hasta saysnda bir art oldu bununla birlikte hastaneye yatan hastalarmzda art var ve youn bakmlarda artmz var. Youn bakm artlar ile birlikte ölüm saysnda da artlar oluyor. Bu vaka saysndaki art devam ederse, önümüzdeki günlerde özellikle youn bakm ihtiyacnda art ve bununla birlikte salk hizmetlerindeki verilmesi gereken hizmette bir aksamaya yol açabilecektir dedi.

Ana Sayfaya Git