Diyarbakır Sur'da Polis ile YDG-H'liler çatıştı!

Bugün saat 04.00 sularında Diyarbakır'ın Merkez Sur ilçesi bağlı Lalebey Mahallesi'nde YDG-H üyeleri tarafından açılan hendeklerin kapatılması için Polis operasyon başlattı. Hendekleri kapatmak için mahalleye giden polis ile yüzü maskeli YDG-H'liler arasında sabahın erken saatlerinde silahlı çatışma çıktı.

Haberler 07.08.2015 - 20:38 Son Güncelleme : 07.08.2015 - 20:38

Polisin açılan ateşe karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmanın kısa sürede sona erdiği öğrenildi. çatışmada ölen ve yaralanan olmazken, olay yerindeki ev ve işyerlerinin pencereleri ile duvarlarına mermiler isabet ettiği.

VEKİL VE BAŞKAN MAHALLEDE

Olay sonrası mahalleye giden HDP Diyarbakır Milletvekilleri Nursel Aydoğan, Edip Berk, çağlar Demirel, Sibel Yiğitalp, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve İlçe Belediye Başkanları vatandaşlardan ve esnaftan bilgi alarak, inceleme yaptı.

SÜREç CUMHURBAŞKANI İKTİDARINA KURBAN EDİLMEYECEK

İncelemenin ardından gazetecilere açıklama yapan DBP İl Eşbaşkanı Hafize İpek, Silopide yaşananların aynısının Sur İlçesinde de yapılmak istendiğini belirterek, Sabah 04.00dan bu yana ilçe polis tarafından ablukaya alınmış. Sivil vatandaşlarımızın iş yerleri, evleri taranmış durumdadır. Süreç Cumhurbaşkanının iktidarına, sarayına kurban edilmeyecektir dedi.

AYDOĞAN BOŞ KOVANI GÖSTERDİ!

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ise elinde polisin silahından çıktığını belirttiği boş kovanı gazetecilere göstererek açıklama yaptı. Bölgede yarım çuvala yakın mermi toplandığını belirten Aydoğan, bu mermilerin polisin kullandığı akrep tipi bir araçtan atıldığını söyledi. İç Güvenlik paketinin bugünlere bir hazırlık olduğunu belirten Nursel Aydoğan şunları söyledi:

İç GÜVENLİK PAKETİ BUGÜNLER İçİNDİ!

Aslında iç güvenlik paketi bugünlere hazırlık içindi. Sivil katliamların önünü açmak içindi. Kamu güvenliğinin sağlanması adına iç güvenlik paketini çıkarmışlardı. Fakat yaşadığımız deneyimler, geçmişte bıraktığımız tarih, kamu güvenliğinin asla ve asla bu şekilde sağlanamayacağını bize göstermişti. Bundan sonra da gösterecektir. çıkarılan bu pakete göre kamu görevlisi 1 değil, isterse 5 sivil katletsin asla yargılanamayacak, adalet ve hakim önüne çıkamayacak. Biz buradan bir kez daha hükümeti uyarmak istiyoruz. çözüm barışta, çözüm İmralıya gitmekte, Sayın Öcalan ile masaya oturmakta ve müzakerelerdedir. Kamu güvenliğini sağlama adına saatlerce Surun dar sokaklarında sivil halkın üzerine binlerce mermi atılarak kamu güvenliği sağlanamaz. Diyarbakır Valiliği ve Emniyet Müdürlüğüne seslenmek istiyorum. Diyarbakır bunları hak etmiyor. Diyarbakır halkı bunları hak etmiyor. Diyarbakır uzun yıllardan beri barış mücadelesini, barış direnişini kitlesiyle sürdürmüş bir halktır. Bundan sonra da bütün bu yönelimler karşısında çözüm ve barış içerisinde direnmeye devam edecektir.

DERNEĞE ZİYARET

Açıklamadan sonra çatışmanın yaşandığı mahallede incelemelerini sürdüren HDP heyeti, daha sonra Lalebey Mahallesi Eşit, Özgür, Yurttaş Derneğini ziyaret etti.

Kaynak: DHA

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır