Diyarbakır vaka artışında 2’nci sırada mı?

Diyarbakır'da "normalleşme" adımlarının ardından vaka sayısında yaşanan artış Meclis'e taşındı.

Haberler 04.06.2020 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr Milletvekili Semra Güzel, koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamnda atlan normalleme admlarnn ardndan kentteki vaka saysndaki art Meclis gündemine tad. Konuya ilikin Diyarbakr Tabip Odasnn yapt açklamann hatrlatld önergede, Özellikle son on günde bir art ile beraber 20si youn bakmda olmak üzere 200ü geçkin koronavirüs hastas bulunmaktadr. Vaka art hznda Diyarbakrn Türkiye genelinde 2inci srada olduu iddia edilmektedir denildi.

SORULAR

Salk Bakan Fahrettin Kocann yantlamas istemiyle verilen önergede u sorulara yer verildi.

* Diyarbakrda u ana kadar kesin olarak kaç kiiye korona virüs tespiti konulmutur? Bu kiilerden kaç yaamn yitirmitir? Yaamn yitirenler arasndakilerin kaç salk çalandr?

* Diyarbakrn vaka art hznda Türkiye 2ncisi olduu iddialar doru mudur?

* Vaka art hznn son on günlük süreçte Diyarbakrda en yüksek vaka saysn yakalad göz önüne alnarak Diyarbakr için tedbirlerin sklatrlmas, gerekli önlemlerin alnmas için ne gibi politikalar üretilecektir?

* Normalleme admlarnn hayata geçirildii bugünlerde hala günde ortalama olarak bin yeni vakann ortaya çkmasnn gerekçesi nedir? Avrupa ülkeleri arasnda hasta art hzna göre üçüncü srada yer alan Türkiyenin normalleme sürecine hazr olduunu düünüyor musunuz?

* Normalleme süreci içerisinde gerekli tedbirler alnmad sürece ikinci bir dalgann balayaca bilim kurulu üyeleri tarafndan ve birçok uzman tarafndan dile getiriliyorken bu admlarn daha kontrollü atlmas ve ikinci bir dalgann balamamas için ne gibi tedbirler alnacaktr?

Ana Sayfaya Git