Diyarbakır Valiliği: Şarbon vakasının ilimizle bir ilgisi yok

Diyarbakır Valiliği basında yer alan "Diyarbakır'da hayatını kaybeden çocukta şarbon şüphesi" haberleri hakkında söz konusu vakıanın Diyarbakır'la ilgili olmadığını, hastanın Bitlis'ten sevk edildiğini belirtti.

Haberler 16.09.2018 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valilii basnda yer alan Diyarbakrda hayatn kaybeden çocukta arbon üphesi haberleri hakknda açklamalarda bulundu.

Açklamada, söz konusu vakann Diyarbakrla bir ilgisinin bulunmad, hastann Bitlisin Hizan ilçesinden Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesine ambulansla sevk edildii belirtilirken, hayatn kaybeden hastann ölüm sebebi hakknda bir bilgi paylalmamas ise dikkat çekti.

VALLKTEN ARBON AçIKLAMASI

Konuya ilikin Valilikten yaplan açklamada, Birtakm basn-yayn organlarnda Diyarbakrda hayatn kaybeden çocukta arbon üphesi balyla, ilimizde arbon hastalna rastland yönünde yanl anlalmalara yol açabilecek haberlere yer verilmitir. Haberlere konu edilen olay, tamamen baka bir ilden Diyarbakra tedavi amacyla getirilen bir hasta ile ilgilidir. 28.08.2018 günü Bitlis ili Hizan lçesi Karbast krsal mahallesinden Ebuleyha Tuz adl 8 yandaki hasta, karn ars ve kusma ikyetiyle, ileri tetkik ve tedavi amacyla Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesine ambulansla sevk edilmitir. Hasta yaplan tüm müdahalelere ramen 29.08.2018 günü kurtarlamayarak hayatn kaybetmi ve ayn gün defnedilmek üzere Bitlis li Hizan lçesine gönderilmitir. denildi.

VAKIA DYARBAKIRDA YAANMADI

Açklama öyle devam etti: Söz konusu vakann ilimizle herhangi bir ilgisi bulunmamaktadr. Ayrca Diyarbakr Tarm l Müdürlüü tarafndan periyodik olarak yaplan kontrollerde bugüne kadar herhangi bir arbon vakasna rastlanmamtr. Vatandalarmzn sadece resmi makamlarca yaplacak açklamalara itibar etmeleri, bunun dnda olas spekülatif açklamalara itibar etmemeleri önem arz etmektedir.

Ana Sayfaya Git