Diyarbakır Valisi Aksoy, 15 Temmuz davasında tanık olarak dinlenecek

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tutuklanan eski İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş'in 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 15 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davada tanık olarak dinlenilmesine karar verildi.

Haberler 10.06.2017 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen 15 Temmuz darbe giriimi soruturmas kapsamnda tutuklanan ve hakknda Anayasal düzeni ortadan kaldrmaya teebbüs etme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldrmaya veya görevini yapmasn engellemeye teebbüs, TBMMyi ortadan kaldrmaya veya görevini yapmasn engellemeye teebbüs ve Silahl terör örgütüne üye olmak suçlarndan 3 kez arlatrlm ömür boyu ve 15 yl hapis cezas istemiyde dava açlan Diyarbakr eski l Jandarma Komutan Albay Ceyhun Kelein yarglanmasna devam edildi. Diyarbakr 4üncü Ar Ceza Mahkemesinde görülen davann durumasna tutuklu sank Kele ve avukat katld.

DARBE TEEBBÜSÜNÜN KARISINDA YER ALDIM

Durumada ifadesi alnan Kele, daha önce pimanlk yasasndan faydalanmak üzere ayrntl ifade verdiini ve baz yer göstermeler yaptn belirterek, Etkin pimanlktan faydalanmak istiyorum fademden sonra yaptm yer göstermeler sonucu etkin operasyonlar yapld. Darbeye teebbüs suçlamasn kabul etmiyorum. Olay gecesi Diyarbakr Valisi, Emniyet Müdürü ve MT Bölge Bakan ile görümelerim var. Bu kiilerin dinlenmesini talep ediyorum. Vali darbe ile ilgili ilk bilgileri benden ald. Darbe teebbüsünün karsnda yer aldm. Bu yap ile olan ilikimi ayrntl anlattm dedi.

Daha sonra görüü sorulan savc, Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoy, dönemin l Emniyet Müdürü Adnan Tadan ve MT Bölge Müdürünün tank olarak dinlenmesini talep etti. Savc, sann tutukluluk halinin de devamna karar verilmesini istedi.

VAL TANIK OLARAK DNLENECEK

Daha sonra ara kararlarn açklayan mahkeme, sank Hasan Ceyhun Kelein tutukluluk halinin devamna hükmetti. Sann savunmasnda geçen Diyarbakr eski l Emniyet Müdürü ve MT Bölge Bakannn tank olarak ifadelerinin alnmas için adreslerine talimat yazlmasna karar veren mahkeme, Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoyun da uygun görülecek bir gün tank olarak ifadesinin alnmas için davet edilmesine hükmetti. Duruma ertelendi.

Ana Sayfaya Git