Diyarbakır Valisi "Biz Anayoluyuz projesi" toplantısına başkanlık etti

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İçişleri Bakanlığı kapsamında gerçekleştirilecek olan “Biz Anadoluyuz Projesi” toplantısına başkanlık etti.

Haberler 23.09.2017 - 12:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Valisi Hasan Basri Güzelolu, çileri Bakanlnn 180 günlük eylem plan kapsamnda gerçekletirilecek olan Biz Anadoluyuz Projesi toplantsna bakanlk etti.

Toplantya Güzelolunun yan sra, Vali Yardmcs Tuba Koal, l Jandarma Komutan Vekili Albay Hüseyin Cengiz, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, l Müftüsü Burhan leyen, birçok kurum müdürü ve STK bakanlar katld.

BZ ANADOLUYUZ

Valilikten yaplan yazl açklamada, çileri Bakanlnn Biz Anadoluyuz Projesi kapsamnda; Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerindeki 21 ilimizden seçilecek 15 ya ve alt 50 bin katlmcnn ülkemizin farkl ehirlerini ziyaret etmeleri salanarak, iller aras kardelik köprüsünün kurulmas ve kardelik ruhunun gelitirilmesi, ayn zamanda terör örgütlerinin istismarlarndan ve kötü alkanlklarndan korunmas, kardelik ve huzura katk sunmas, kültürel ortak deerlerin paylalmas hedefleniyor. denildi.

Açklamada öyle denildi; Bu proje kapsamnda ilimizde, maddi durumu yetersiz, daha önce il dna çkmam, bu tür ziyaretlere katlmam kiiler, terör maduru aileler ile ehit ve gazi yaknlarna öncelik verilerek, toplam 6 bin 500 kiinin stanbul ve çanakkale illerine ziyaretler yaplmas planlanyor.

Ana Sayfaya Git