Diyarbakır Valisi Karaloğlu daire başkanlarıyla bir araya geldi

Vali Münir Karaloğlu, spordan kültüre, altyapıdan üstyapıya, ulaşımdan kırsal kalkınmaya kadar Diyarbakır’ın kentsel gelişimine yönelik Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle gerçekleştirdiği toplantılara bu hafta sonunda da devam etti. Yoğun geçen toplantıların ardından Diyarbakırlıların sıklıkla ziyaret ettiği İçkale’de vatandaşlarla sohbet eden Karaloğlu, yeni evli bir çift ve yakınlarıyla fotoğraf çekinip çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Haberler 14.07.2020 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir bünyesinde farkl alanlarda hizmet sunan daire bakanlar ile görümelerini sürdüren Vali Karalolu, kentin ulamyla ilgili cumartesi günü gerçekletirdii toplantlarn ardndan dün de Kadn ve Aile Hizmetleri ile Krsal Hizmetler ve Sosyal Hizmetler Daire Bakanlklar yetkilileriyle birer toplant yapt.

Toplantlarda Vali Karalolunun yan sra; Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Erylmaz, Genel Sekreter Yardmclar Ayhan Kardan ve Vedat Güngör ile Daire Bakanlar ve ube Müdürleri yer ald. Kadn ve Aile Hizmetleri Daire Bakanl tarafndan yaplan sunum ile balayan ilk toplantda Vali Karalolu, bakanlkça yaplan çalmalar ve yaplmas planlanan projeler hakknda bilgi ald. Karalolu, toplumsal açdan aile kurumuna ve kadnn toplumdaki yerine vurgu yapt.

ÖNEML PROJELER HAYATA GEçRLECEK

Ardndan, Sosyal Hizmetler Daire Bakanl yetkilileri ile bir toplant yapan Vali Karalolu, devam eden çalmalar hakknda bilgi ald.

Yallarn evde bakm ve temizlii ile aktif bir yalanma sürecini kapsayan Yal Destek Program (YADES) ve 7 ila 15 ya arasndaki çocuklarn zihinsel, bedensel, duygusal ve sosyal geliimlerini desteklemek amacyla oluturulacak çocuk Akademisi Projesi ile 450 Evler Altyap Güçlendirme Projelerinin altn çizen Vali Karalolu, yaplan ve devam eden çalmalar kadar hayata geçirilmesi planlanan projelerin de belediye hizmetlerinin süreklilii açsndan önemli olduunu ifade ederek özellikle pandemi sürecinde vatandaa sunulan hizmetlerin ve planlanan projelerin aksamamas adna yaplabileceklerle ilgili yetkililerle istiarelerde bulundu.

Son toplantsn Krsal Hizmetler Daire Bakanl yetkilileri ile gerçekletiren Vali Karalolu, yaplan çalmalarla ilgili yetkililerce verilen brifingin sonrasnda, yaplacak projeler hakknda yetkililerle görü alveriinde bulundu. Diyarbakrn tarmsal faaliyetlerde bölgede ve Türkiyede önemli bir yeri olduuna deinen Vali Karalolu geçmi yllarda yaplan çalmalar deerlendirdi. 200 bin adet badem, fstk, ceviz ve muhtelif meyveleri kapsayan fidanlarn üreticiye datlmasnn planland meyveciliin gelitirilmesi projesi, sulama kanallar, bendler gibi su kaynaklarnda azami derecede faydalanlmasn salayacak tarmsal sulama suyu tesisleri projesi ve ipek böcekçiliinin desteklenmesine yönelik projelerin üzerinde durarak tarmsal kalknmaya hz verilmesi gerektiini söyledi.

Bunlarn yannda Karalolu yapm devam eden organik yöresel ürünler pazarnn tamamlanarak vakit kaybetmeden vatandalarn hizmetine sunulmasn istedi. Youn geçen toplantlarn ardndan Diyarbakrllarn sklkla ziyaret ettii çkalede vatandalarla sohbet eden Karalolu, yeni evli bir çift ve yaknlaryla fotoraf çekinip çocuklara çeitli hediyeler verdi.

Ana Sayfaya Git