Diyarbakır Valisi Karaloğlu'ndan "Muhtarlar Günü" mesajı

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu,19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberler 19.10.2020 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vali Karalolu, mesajnda, muhtarlk müessesesinin, vatandan mutlu ve huzurlu bir yaam sürmesi için kamu ve yerel yönetimler arasnda önemli bir köprü vazifesi gördüünü kaydetti.

Muhtarlk kurumunun 829 ylndan beri en temel yerel yönetim birimi olarak ülkede hizmet verdiini aktaran Karaolu, muhtarlarn, mahallenin kamu ve belediye nezdindeki, kamu kurum ve kurulularnn ise mahalle nezdindeki elçileri olduunu belirtti.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, 19 Ekimi Muhtarlar Günü olarak ilan etmesinin, ülke olarak muhtarlara verdikleri önemin bir göstergesi olduuna iaret eden Karalolu, tüm muhtarlarn Muhtarlar Gününü tebrik etti.

Karalolu, Diyarbakrmzda 1048 mahallemiz var. Bata Valiliimiz, Diyarbakr Büyükehir Belediyemiz ile tüm kamu kurum ve kurulularnn muhtarlklarla i birliine büyük önem veriyoruz. Muhtarlarmzla kesintisiz bir iletiim içindeyiz, bu iletiimi daha da güçlendirmek için var gücümüzle çalyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git