Diyarbakır yöresi oyunları Kanada’da sahnelenecek

Kanada'da düzenlenecek olan "Uluslararası Halk Oyunları ve Müzik Festivali'nde" 18 ülke içerisinde Türkiye'yi Diyarbakır grubu temsil edecek. Festivalde ayrıca Kürt kültürü, dansları ve kıyafetleri tanıtılacak.

Haberler 20.02.2021 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kanadann Toronto kentinde faaliyet gösteren Halk Sanatlar Konseyi, Uluslararas Halk Oyunlar ve Müzik Festivalinin ilkini dijital ortamda düzenleyecek. 20 ve 21 ubatta gerçekleecek olan festivalin birinci gününde 18 ülke, yerel halk oyunlar ve müzik gösterileri ile izleyici karsna çkacak. Festivalde Türkiyeyi ise Diyarbakr merkezli faaliyet yürüten, Melodi Gençlik Dans ve Müzik Kulübü temsil edecek.

KÜRT KÜLTÜRÜ TANITILACAK

çeitli seminerlerin ve konumalarn yaplaca festivalin ikinci gününde ise, Kanadada yaayan sanat yönetmeni, dansç, koreograf, akademisyen ve ayn zamanda festival direktörü Fethi Karakeçili, Kürt kültürü, halk oyunlar ve kyafetleri üzerine bir sunum yapacak.

Festival, Cumartesi ve Pazar günü Türkiye saati ile 21.00da Community Folk Arts Council of Torontonun YouTube ve Facebook hesab üzerinden herkese açk izlenebilecek.

Karakeçili, Kanada genelinde ilk kez kapsaml uluslararas bir festivalin düzenleneceini belirtti. Türkiyeyi Diyarbakr merkezli faaliyet yürüten Melodi Gençlik ve Dans ve Müzik Kulübünün temsil edecei bilgisini veren Karakeçili, grubun, 6 dakika Diyarbakr, 1 dakika Artvin, 20 saniye Tokat yöresi oyunlarn sergileyeceini ifade etti.

DOSTLUK VE BARI KÖPRÜSÜ

Festivalde, dünya genelinde 5 ktadan temsilci gruplarn katldn aktaran Karakeçili, Amacmz insanlar biraz da olsa pandemi dna çkarabilmek, dans ve müzik gösterileriyle kültürleri paylap, dostluk ve bar köprüsünü oluturmak. Kanadadan herkese en içten sevgi ve sayglarmz gönderiyoruz. Umarm bu pandemi sürecinde sizlere souk ülkemizden scak ve içten programmzla evlerinize konuk olabiliriz dedi.

Ana Sayfaya Git