Diyarbakır'da 15 bin kişiye kandil simidi dağıtıldı

Yenişehir Kaymakamlığı ve Belediyesinin iş birliğiyle koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerinde kalan vatandaşlar için 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Kadir Gecesi dolayısıyla program düzenlendi.

Haberler 20.05.2020 - 01:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, Kadir Gecesi münasebetiyle 15 bin kiiye kandil simidi, lokum, eker ve gül suyu datld.

Yeniehir Kaymakaml ve Belediyesinin i birliiyle yeni tip koronavirüs nedeniyle evlerinde kalan vatandalara 19 Mays Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayram ve Kadir Gecesi dolaysyla belediye parknda program düzenlendi.

Program kapsamnda saat 19.19da belediyenin bando ekibi stiklal Marn okudu, vatandalar da evlerinin balkonlarnda ellerinde Türk bayraklaryla elik etti.

ftardan sonra devam eden programda Kuran- Kerim okundu, dua edildi, ilahiler seslendirildi, meale yakld ve havai fiek gösterisi yapld.

Dünya Engelliler Haftas dolaysyla davet edilen engelliler de sosyal mesafe kurallar çerçevesinde program izledi.

Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci, birçok özel günün birletii bir an yaadklarn söyledi.

Kadir Gecesi, 19 Mays Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayram ile gecikmeli de olsa Dünya Engelliler Haftasn bir arada kutladklarn dile getiren Beikci, bu etkinlie engellileri de davet ettiklerini aktard.

Türkiyenin ve bütün slam aleminin kandilini kutlayan Beikci, nallah bu Kadir Gecesinin yüzü suyu hürmetine bu virüs belasndan en ksa zamanda en az hasarla bir an önce kurtulmamz Allahtan diliyorum. dedi.

Beikci, daha sonra engellilere çeitli hediyeler verdi.

Ana Sayfaya Git