Diyarbakır'da "15 Temmuz Fotoğraf Sergisi" açıldı

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kapsamında, Diyarbakır'da darbeye dair fotoğraflar sergilendi. Serginin açılışını Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal yaptı.

Haberler 14.07.2017 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarihi tankla davet balyla, HAnn ülke genelindeki muhabirleri tarafndan 15 Temmuz darbe giriimi esnasnda çekilen resimlerin yer ald fotoraf sergisi, Yeniehir ilçesi Sümer Park Ortak Yaam Alannda açld. Açla l Valisi Hüsan Basri Güzelolu, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal, HA Genel Müdürü Hamit Arvas, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, Ak Parti l Bakan Muhammet Dara Akar ile çok sayda davetli katld.

Serginin açlnda konuan Vali Güzelolu, darbe giriiminin yaand gece halkn, imanl gösüyle darbeye kar dik durduunu söyledi. Güzelolu öyle dedi;

Öncelikle tüm ehitlerimize rabbimden rahmet diliyorum. Makamlar cennet olsun, li olsun inallah. 15 Temmuzun kahraman gazilerine salk shhat diliyorum. Onlar o gece birazdan gezeceimiz serginin tanklnda, bizlere sunulduu gibi tanka, topa, silaha imanl göüsleriyle dimdik ayakta durarak kar koydular. Bunlar bu ülkenin birlik ve beraberliine inanan, birlikte yaayarak sahip olduumuz tüm deerlere ve deerleri zenginletirerek gelecee doru yürüyüümüze inanan bu ülkenin kahraman evlatlardr.

manl yürekleri kimse ykamaz

O gün sahip olduumuz tek ey imanlaryd ve o iman dolu göüsleriyle almaz sradalar gibi durak hainlerin bu niyetlerini bertaraf ettiler. Bilin ki hiçbir silah, hiçbir top, hiçbir tüfek, imanl yürekleri ykamaz. Bu ülkenin evlatlarnn bu dik duruu sayesinde bugün biz daha güçlüyüz, daha kararlyz ve gelecee doru daha emin admlarla yürümekteyiz. Bu ülkenin birlik yürüyüü inallah ilelebet devam edecek. Bu büyük ülke, bu devlet ve dual millet sonsuza kadar payidar olacaktr. Her 15 Temmuzda biz ihaneti unutmadan ihanete kalkanlar, hem bu dünya hem de inancmzda ebedi lemde lanetleyerek ama ehitlerimizi de rahmet minnet ve ükranla üphesiz sürekli anacaz. Onlar bu ülkedeki birlik ve beraberliimizin kardeliimizin bir arada yaamamzn mührü ve ahitleridir.

üphesiz birlik ve beraberliimiz için de bunun temin ve tesis edilmesinde her kuruma da görevler dütüünün altn çiziyorum. Diyarbakrdan ve bu ülkenin her bir köesinden o gece Sayn Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann çarsyla meydanlara çkan, devletine, milletine sahip çkan bu vatann her köesinde dimdik durularyla bu ülkenin geleceine sahip çkan tavrlaryla büyük bir iradeyi ortaya koyan tüm vatandalarma ve hassaten de Diyarbakrl vatandalarma ükranlarm sunuyorum.

HA Genel Müdürü Hamit Arvas ise, darbe gecesi yaanan olaylarn hafzalarda taze kalmas gerektiini söyledi. Konumalarn ardndan protokol tarafndan kesilen kurdele ile fotoraf sergisi hizmete açld. Fotoraf sergisini gezen Vali Güzelolu burada yer alan fotoraflarla ilgili yetkililerden bilgi ald.

Ana Sayfaya Git