Diyarbakır'da 19 Mayıs halk oyunları gösterisiyle kutlandı

Diyarbakır'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında evlerinde kalan vatandaşlar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu halk oyunları gösterisiyle yaşadı.

Haberler 20.05.2020 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor l Müdürlüü Halay Gençlik Spor Kulübü ekipleri, 19 Mays Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayram dolaysyla düzenlenen etkinlikte, kentin farkl noktalarnda yöresel halk oyunlarn sergiledi.

HALK OYUNLARIYLA

Evlerinde bayram cokusunu yaayan vatandalar, Türk bayraklar sallayarak, ekiplere elik etti. Ekipler, gösterilerini koronavirüs tedbirleri kapsamnda maske ve eldiven takarak, sosyal mesafe kurallarna uyarak gerçekletirdi.

Halk oyunlar antrenörü Abdurrahman Baran, Gençlik ve Spor l Müdürlüünün yapt program kapsamnda, koronavirüsten dolay evlerinden çkmayan vatandalara moral olmas için yöresel halk oyunlar gösterisi yaptklarn söyledi.

Gösterinin gün boyunca kentin farkl noktalarnda süreceini belirten Baran, Cokuyla kutlamalarmza devam ediyoruz. Diyarbakr yöresine ait delilo, halay, esmer, çepik, çift ayak gibi oyunlarmz sergiliyoruz. Vatandalara çok güzel moral oluyor. Balkonlardan salladklar bayraklarla, alklarla onlar da mutlu oluyor biz de mutlu oluyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git