Diyarbakır’da 2021 yılı biçerdöverle hasat kontrolörlük eğitimi verildi

Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından biçerdöver kontrolörlük eğitimi verildi.

Haberler 23.03.2021 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Tarm ve Orman l Müdürlüü Krsal Kalknma ve Örgütlenme ube Müdürlüü tarafndan il ve ilçe müdürlükleri teknik personellerine pandemi kurallar kapsamnda Bakanln biçerdöverle ürün hasadnda kontrol hizmetlerinin yürütülmesine ilikin uygulama talimat uyarnca biçerdöver kontrolörlük hizmet içi eitimi verildi.

BçERDÖVRLE HASAT KONTROLÖRLÜK

Tarm ve Orman Müdürlüü Bitkisel Üretim ve Bitki Koruma ube Müdürlüü personeli ziraat mühendisi Mehmet Siracettin Altnda ile Krsal Kalknma ve Örgütlenme ube Müdürlüü personeli ziraat teknikeri Necati Alban tarafndan verilen hizmet içi eitim kursunda kursiyerlere biçerdöverle yaplan hasatta, hasat edilen ürünün tarladan depolanaca alana kadar olan yolculuundaki dane kayplarnn önüne geçmek ve milli ekonomiye katk salamak için yaplmas gerekenler teorik ve biçerdöver üzerinde uygulamal olarak ders verildi.

Kurs sonunda kursiyerlere, Krsal kalknma ve Örgütlenme ube Müdürü Naide Erdomu tarafndan kontrolörlük kursu katlm belgesi verildi.

Ana Sayfaya Git