Diyarbakır’da 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde bulunan Sur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı. Açılışa katılan Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi öğrencilerle birlikte halay çekti.

Haberler 03.05.2019 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur ilçesi Melikahmet Caddesi üzerinde bulunan Sur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki 4006 TÜBTAK Bilim Fuar açlna Sur Kaymakam Abdullah çiftçi, Sur lçe Milli Eitim Müdürü Eyüp Uçak, okul müdürü Günay Akay, proje yürütücüsü Neslihan Bahadr, öretmenler ve çok sayda örenci katld.

Açl öncesi Sur lçe Kaymakam Abdullah çiftçi, Sur lçe Milli Eitim Müdürü Eyüp Uçak ile öretmenler okulun avlusunda örencilerle birlikte halay çektikten sonra fuarn açl kurdelesini kesti. Açln ardndan fuara katlan Kaymakam çiftçi, stantlar ziyaret ederek hazrlanan proje ve çalmalarla ilgili bilgi alarak örencilerle çalmalarndan baarlar diledi.

Sürekli projeler içerisinde bulunmak istiyoruz

Fuar ile ilgili bilgi veren proje yürütücüsü Neslihan Bahadr, Sur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde TÜBTAK destei ile 4006 TÜBTAK Bilim Fuar düzenlediklerini söyledi. Bahadr, Projelerimiz kabul edilmiti ve kabul edilen projelerimiz örencilerimizle birlikte hazrlanarak sunuldu. Bunun yan sra iki projelerimiz daha vard ve onlarnda sunumunu gerçekletirdik. Her zaman bilim ile iç içe olalm, bir eyler üretelim ve meslek liseliler olarak çalmalar yapalm diye sürekli projeler içerisinde bulunmak istiyoruz. Ben ve örencilerim bu çalmalarda bulunurken, büyük bir keyif aldk ve pek çok ey örendik. Bilimin ucu buca yok, daha fazlasn örenip yapabileceimize inanyorum. Örencilerimle birlikte daha fazla çalmalarda bulunacaz inallah. Dier projelerde çalmay düünüyoruz dedi. Fuarn iki gün boyunca açk kalaca örenildi.

Ana Sayfaya Git