Diyarbakır'da 423 kişi yurtlarda karantinaya alındı

Salgın tedbirleri kapsamında geçen aydan bugüne kadar 423 kişi yurtlarda karantina altına alındığı bildirildi.

Haberler 26.10.2020 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn tedbirleri kapsamnda geçen aydan bugüne kadar 423 kii yurtlarda karantina altna alnd.

Valilikten yaplan açklamaya göre, Vali Münir Karalolu, son günlerde ülke genelinde art gösteren koronavirüs (Kovid-19) vakalarnn ardndan kaymakamlar, jandarma komutanlar ile emniyet ve salk müdürlerinin katlmyla toplant gerçekletirdi.

Toplantda, Vali Karalolu, video konferans sistemi üzerinden ilgililerin katlmyla durum deerlendirmesi yapt.

Diyarbakrdaki Kovid-19un yaylmn engellemeye yönelik alnabilecek önlemlerin ele alnd toplantda, Vali Karalolu, yetkililerden bilgi ald, alnacak tedbirler konusunda istiarelerde bulundu.

Ülke genelinde olduu gibi Diyarbakrda da günlük vaka saylarnda az da olsa bir yükselme olduunu belirten Karalolu, ilçe bazl bir deerlendirme yaparak alnan tedbirlerin ve uygulamalarn gözden geçirilmesi gerektiini belirtti.

Hastaln yaylmnda vaka says olarak bir dalgalanma olduuna iaret eden Karalolu, k aylarnda daha çok görülen gribal enfeksiyonlarla koronavirüsün olumsuz etkisinin artabileceini, bu nedenle tedbirlerin ayn ekilde uygulanmas gerektiini söyledi.

Youn bakm ünitelerindeki doluluun daha önce yüzde 35lere kadar dütüünü ancak son günlerde bu rakamn yüzde 51e yükseldiini bildiren Karalolu, bu oranlarn, toplantda yaplacak deerlendirmeler ve alnacak kararlarn önemini ortaya koyduunu aktard.

55 K YURTLARDA KARANTNADA

Vali Karalolu, 15 Eylülden bugüne kadar pozitif tan konularak karantinaya alnarak, karantina kuralna uymad tespit edilerek yurtlara yerletiren 423 vatanda olduunu aktararak, 55 kiinin halen yurtlarda karantinada bulunduunu kaydetti.

En önemli konunun pozitif tan alp karantinaya uymayan vatandalarn tespit edilmesi olduunu dile getiren Karalolu, buna yönelik olarak yol kontrollerinde, kamu binalarna ve kamusal alanlara girite, toplu tamalarda yaplacak HES kodu uygulamasnn baarl sonuçlar vereceini anlatt.

u anda okullarda koronavirüse yönelik herhangi bir problem gözlemlenmediini, k aylarnda beklenen grip ile oluabilecek problemlere dönük kararlar alnabileceini dile getiren Karalolu, 65 ya ve üzeri vatandalarla ilgili olarak 07.00 ile 10.00 ve akam üzeri 16.00 ile 20.00 saatleri aras uygulamaya konulan sokaa çkma ve toplu tama ile pazar yeri, alveri merkezi gibi yerlere girme kstlamasnn vatandalara tekrar hatrlatlmas gerektiini vurgulad.

Karalolu, toplu tama araçlarnn ve semt pazarlarnn da ayn ekilde daha önce alnan kararlara uygun olarak hareket etmelerini salayacak ekilde tedbirlerin uygulanmas talimatn verdi.

Daha sonra kaymakamlar ilçelerdeki durum hakknda bilgi verdi.

Ana Sayfaya Git