Diyarbakır’da 500 polisle denetim

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde kentte faaliyet gösteren 346 internet kafeye 500 polisle denetleme yapıldı. Denetmelerde yönetmeliğe aykırı faaliyette bulunduğu ve ruhsatsız olduğu tespit edilen 72 internet kafeye işlem yapıldı.

Haberler 19.01.2018 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Emniyet Müdürlüü Asayi ube Müdürlüü koordinesinde il genelinde faaliyet gösteren 346 adet internet kafeye olumlu amaçlarla kullanmn tevik etmek ve bilinçsiz kullanmnn önüne geçilerek, gençler ve çocuklar üzerinde oluturabilecei zararlar gidermek amacyla çocuk ube Müdürlüü ve merkez ilçe emniyet müdürlüklerindeki görevli 500 polisin katlmyla denetleme gerçekletirildi.

ASAY UYGULAMASI

Ticari amaçla internet toplu kullanm salayclarnn yükümlülükleri ve sorumluluklar ile denetimlerine ilikin esas ve usulleri düzenleyen nternet Toplu Kullanm Salayclar Hakknda Yönetmelik gereince genel güvenlik ve asayi yönünden yaplan denetlemede yönetmelie aykr faaliyette bulunduu ve ruhsatsz olduu tespit edilen 72 internet kafeye ilem yapld. Böylece bal olduklar kaymakamlk ve belediye bakanlklarnca idari yaptrm uygulanmas salanrken denetim sonucunda 2 bin 735 ahs sorguland.

Ana Sayfaya Git