Diyarbakır'da 835 kilogram esrar ve 8 bin kök Hint keneviri ele geçirildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 835 kilogram esrar ve 8 bin kök Hint keneviri ele geçirildi.

Haberler 12.11.2020 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Valilikten yaplan açklamada, l Jandarma Komutanlnca, terör örgütü PKK ile yasa d uyuturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasndaki ban somut delillerle ortaya konulmas, saklanan uyuturucu ve bunlar gizleyenlerin bulunarak adalete teslim edilmesi amacyla yürütülen Yldrm-7 Operasyonu kapsamnda Lice ilçesinin Konuklu Mahallesi krsalnda balatlan narko-terörizmle mücadele operasyonunun baaryla tamamland bildirildi.

BR TON ESRAR

Operasyonda 9 farkl noktada 835 kilogram toz esrar, 8 bin kök Hint keneviri, tabanca, arjör ve 15 fiek ele geçirildii ifade edilen açklamada, 4 üphelinin yakalanarak adli makamlara sevk edildii belirtildi.

Açklamada, kenevir bitkilerinin numune alnmasnn ardndan yerinde imha edildii, ele geçirilen esrarn ve delil nitelii tayan dier malzemelerin muhafaza altna alnd, bölgede yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas için operasyonlara artan azim ve kararllkla devam edilecei kaydedildi.

Ana Sayfaya Git